”Jag känner mig riktigt irriterad”

Uppdaterad 2011-10-23 | Publicerad 2011-10-22

Brynäs rasar mot Modos reducering

Brynäs tog en viktig trepoängare mot Modo.

Men efteråt handlade allt om reduceringsmålet till 3-2 då målvakten Niklas Svedberg hakades.

– Jag känner mig riktigt irriterad, säger tränaren Tommy Jonsson.

Brynäs tog ledningen redan efter tre minuter genom Johan Larsson. I slutet av den första perioden satte Ryan Gunderson på till 2-0. Jonas Nordquist utökade sedan till 3-0 i mitten av andra. Men Rob Schremp tände Modos hopp med sitt 3-1-mål efter Mika Hannulas förarbete.

Direkt efter paus reducerade Modo igen efter en omtalad situation. Brynäs-målvakten Niklas Svedberg hakades av Modos Niklas Sundström och blev liggande på isen.

”Soklar interference”

Nicklas Danielsson snappade upp pucken och kunde enkelt sätta 3-2. Svedberg och Brynäs blev vansinniga på domaren Christer Lärking som inte blåste för utvisning utan godkände målet.

– Jag känner mig riktigt irriterad. Jag tycker att det är solklar interference. Jag är irriterad naturligtvis, men jag säger inte mer än så, säger tränaren Tommy Jonsson till Canal plus.

Men i stället för en Modo-kvittering satte Calle Järnkrok 4-2 och i tom bur fastställde Sebastian Luritzen.

– Vi fick en jobbig inledning på tredje, men lyfter oss och visar en mental styrka, säger Jonsson.