Modo vann försäsongsmötet med Björklöven

Uppdaterad 2023-08-30 | Publicerad 2023-08-29

Modo besegrade Björklöven i ett tidigt rivalmöte.

Försäsongsmatchen slutade 5–4 till Örnsköldsvikslaget.

Under förra säsongen kämpade lagen mot varandra i hockeyallsvenskan. Björklöven vann tre av fyra möten lagen emellan men det var Modo som till sist tog klivet upp till SHL.

När lagen ställdes mot varandra i en försäsongsmatch var det SHL-laget som var starkast.

Modo vann med 5–4.

Saknade stjärnor

Nye backen David Rundblad saknades, så även forwarden Riley Woods. Då var det i stället backen David Bernhardt som klev fram. Backen var inblandad i hela fyra mål under kvällen.

25-åringen gav Modo ledningen i den första perioden i spel fem mot fyra.

Björklöven kvitterade någon minut senare. Men kort därefter gav Sampo Ranta Modo ledningen igen då han smällde in 2–1 i krysset, även det målet i powerplay.

Avgjorde

Björklöven kvitterade ytterligare en gång men i slutet på andra perioden satte Mikkel Aagaard 3–2 – också det i spel i numerärt överläge.

Slutperioden blev målrik. Modo ledde med 5–2 men släppte in flera reduceringar. Matchen slutade till sist 5–4.

Under tisdagskvällen spelades flera träningsmatcher. Västerås besegrade Leksand med 3–1 på hemmais. Brynäs, som åkte ur SHL förra säsongen, besegrade Södertälje med 2–0. Även Oskarshamn besegrade HV71 med 2–1 efter övertid.

SHL-säsongen drar igång den 14:e september.