Västervik föll mot Karlskoga

Uppdaterad 2017-01-24 | Publicerad 2017-01-23

Vissa kvällar slutar tråkigare än andra.

För Västerviks Victor Öhmans del slutade denna riktigt illa när han tidigt i den andra perioden blev liggandes efter en knätackling.

Han lyckades inte ta sig av isen själv – och efter det förlorade hans Västervik med 1–3.

Det var bara sekunder in i den andra perioden som Västerviks nummer 26 Victor Öhman skulle åka förbi Karlskogas Henrik Larsson.

Då gick Larsson ut med en låg tackling mot Öhmans ben som tog så illa att spelaren blev liggandes på isen.

Fick hjälp av

Efter flera minuter konstaterades det att han inte kunde ta sig ut på egen hand. I stället ledde lagkamraterna Andreas Frisk och Dan Pettersson honom av isen.

Väl av isen försökte Öhman att gå själv, men han kunde då inte stödja på benet.

Han kommer att röntgas under onsdagen.

– Knät är fortfarande för svullet för att kunna dra någon slutsats. Läkarna tror att korsbanden ska vara okej men att det skulle kunna vara något yttre ledband som har gått, säger pressansvarige Peter Helgesson dagen efter matchen.

Turbulent upplösning

I den sista perioden hettade det till rejält mellan lagen.

Det blev två personliga utvisningar för huvudtackling, flera småbråk och en hel del ordväxlingar mellan spelarna.

Det var Karlskoga som hade ledningen med 2–1 in i den sista halvan av perioden – som var betydligt längre än vad tio minuter brukar vara.

Västervik jagade på och gav knappast Karlskoga en enkel resa. Men med drygt en minut kvar satte Thomas Valkvae-Olsen in 3–1 i tom kasse efter att Västervik tagit ut målvakten för att nå en kvittering.

3–1 blev också slutsiffrorna.