Topplagen rycker i hockeyallsvenskan

Publicerad 2017-01-11

MORA/STOCKHOLM. Är hockeyallsvenskans topp avgjord nu?

Både Karlskoga och Mora vann kvällens matcher och nu är avståndet ner till trean Tingsryd hela elva poäng.

– Det är mycket poäng kvar att spela om, säger Moras Emil Bejmo blygsamt.

Hockeyallsvenskans två bästa lag får dubbla chanser att ta sig till kvalmöten till SHL.

Och nu pekar allt på att det är Karlskoga och Mora som kommer att lägga beslag på de platserna i år.

Karlskoga fortsätter att vara otroligt starka på hemmaplan. Mot Björklöven kom sjätte raka hemmavinsten – trots en mardrömsstart.

Normalt sett täta målvakten Andrew Engelage gav bort pucken bakom eget mål och Lucas Sandström kunde sätta 0–1 i spel med en man mindre.

”Otroligt powerplay”

Men när laget fick chansen i powerplay igen gjorde man inget misstag – tvärtom. Alexandre Lavoie, Victor Ejdsell och till slut Thomas Valkvae-Olsen kvitterade mathcen med ett läckert klapp-klapp-spel.

– Otroligt vilket powerplay de har Karlskoga, vilket mål!, utbrister C Mores expert Mike Helber.

I andra perioden satte Carl Berglund 2–1 när han styrde in Henrik Larssons slagskott innan det var dags för mer hockeygodis i tredje perioden. Carl Persson och Simon Mattsson kom loss i en omställning och spelade fram och tillbaka till varandra ända till Persson kunde avgöra matchen med ett puck i en övergiven kasse. Samme Persson satte sedan också 4–1 innan Almtuna tröstmålade till 4–2.

”Vore jävligt häftigt att möta Leksand”

I Dalarna vann toppkollegan Mora sexpoängsmatchen mot trean Tingsryd. Mora bombarderade Tingsryd med skott, 30 stycken redan efter två perioder, och Alex Aleardi och Alexander Hilmerson hittade också in med varsitt mål i inledningsperioderna. De målen blev också matchens enda och Mora och Karlskoga seglar därmed iväg ordentligt i serietoppen.

– Vi är ruggigt bra på hemmaplan och jävligt jobbiga att möta. I första perioden hänger de inte med, det är det ingen som gör, det kunde ha varit 4–0 efter perioden, säger Moras Emil Bejmo.

Ned till Tingsryd och Pantern har man nu elva poäng med 18 omgångar kvar att spela men Bejmo tar inte ut något i förskott – även om han inte hymlar med att ett playoff-möte med Leksand vore en dröm.

– Det är klart det hade varit jävligt häftigt att möta Leksand i bäst av sju, säger han.