Södertälje skakade serieledaren

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-01-09

Almtorp avgjorde mot HV i sudden

HV 71 har haft svårt med Södertälje hela säsongen. Lördagens match var inget undantag. Södertäljes Jonas Almtorp avgjorde på övertid, 5–4.

Den första perioden började i stark bortafavör och HV 71 tryckte tillbaka Södertälje ordentligt.

Men matchbilden förändrades då Stefan Bemström fick stora ytor i offensiv zon och laddade ett slagskott. Stefan Liv kunde inte hålla pucken, 1–0 till hemmalaget.

2–0 kom bara några minuter senare då Petri Pakaslahti i power play petade in en retur.

Sedan var Södertälje nära att öka på ledningen ett par gånger om, men i stället var det HV 71 som gjorde nästa mål. Simon Önerud snappade upp en puck och serverade en fristående Martin Thörnberg.

Kvitteringen kom i den andra perioden. Pasi Puistolas hårda skott var otagbart för målvakten Björn Bjurling. Otagbart var också ledningsmålet. Johan Lindström kom fri och fintade bort Bjurling totalt.

I sista perioden handlade det mesta om Södertälje och i spel fem mot tre kom kvitteringen. Junioren Tim Heed spelade fram Linus Klasen. En minut senare satte Robert Carlsson ledningsmålet. Målkavalkaden var dock inte slut. Matchens tredje kvittering kom 30 sekunder senare, Pasi Puistolas andra mål i matchen.

4–4 efter full tid. I förlängningen avgjorde Jonas Almtorp för andra hemmamatchen i rad.