De hade inte möts på två år.

När väl Tingsryd och Troja/Ljungby gjorde upp i ett Smålandsderby igen blev det aldrig riktigt spännande.

Nykomlingen vann bortamatchen i Nelson Garden Arena med 3–0.

Tingsryd och Troja möttes senast 2015 – då i allettan för att få kvala till hockeyallsvenskan.

Den gången vann Tingsryd med 2–1 och senare den våren tog laget steget upp till Sveriges näst högsta serie.

Meyer tvåmålsskytt

Ikväll åkte Troja de nio milen från Ljungby till Tingsryd för derby i Nelson Garden Arena.

Och det blev aldrig riktigt spännande.

Bortalaget kopplade greppet redan halvvägs in i första perioden när dansken Nicolai Meyer gav gästerna ledningen och fyra minuter senare gjorde samma dansk även 2–0 på straff bakom Niklas Rubin.

Uppförsbacken blev än tyngre för hemmalaget när Jesper Thörnberg tryckte in trean i början på mittenakten och efter det kunde Tingsryd aldrig hämta sig.

Robin Johansson höll nollan och matchen slutade 3–0 till Troja/Ljungby.

– Så länge vi inte gör egna misstag är vi bra och håller ihop det. I division 1 höll jag nollan typ tio gånger så det är väl skönt att göra det nu också, säger Trojamålvakten Robin Johansson till C More.

– Jag är oerhört besviken, framförallt hur vi kommer ut till matchen. Vi får jaga och jaga. Det är inte bra... inte gott nog. Vi hamnar ju i en jakt för att vi släpper in mål framför eget mål, säger Tingsrydstränaren Magnus Sundquist.

I Stockholm svarade Christian Sandberg för ett hattrick när AIK krossade Björklöven med 5–1 på Hovet.

Hemmalagets dominans fick gästernas Adam Werner att kasta in handduken efter knappt halva matchen till förmån för Oscar Masiello, som inte heller han lyckades stoppa Sandbergs framfart på isen.