Västerås tog första segern på hemmais

Publicerad 2016-10-26

Västerås supportrar fick vänta länge men till slut kom den första trepoängaren på hemmaplan i hockeyallsvenskan, 2–0 mot Björklöven. Marcus Bergman gjorde 1–0 i första perioden och Eddie Davidsson satte tvåan i öppen bur med 50 sekunder kvar av matchen.

Men den störste hjälten var målvakten Henrik Lundberg, som stoppade 25 puckar.

– De där uppe på läktaren har förtjänat det här. Fantastiskt skönt. En krigarseger, sade han till C More.

Ny tung Modo-förlust

Förra säsongens SHL-lag Modo har det fortsatt jobbigt en våning ned i seriesystemet. Förlusten hemma mot Almtuna var klar, 1–4. Linus Sandin avgjorde matchen med sina två mål fram till 3–1 för bortalaget i andra perioden.

Mora besegrade Vita Hästen med 2–1. Kevin Goumas gjorde segermålet med 57 sekunder kvar av andra perioden.

Det jublades även i Malmö, och inte bara för SM-guldet i fotboll. Pantern slog Södertälje med 3–1. Johan Björk gjorde både 1–1 och 2–1 i spel i numerärt överläge.