AIK förnedrades av HV71.

Det tyckte inte spelarna om.

Framför allt inte Viktor Fast – som slog sönder klubban då han byttes ut.

– Jag tror säkert att han var lite förbannad på alla, säger Dick Tärnström.

Det var sannerligen ingen rolig kväll för AIK:s hockeyspelare. Laget förlorade med hela 3–7 mot HV71.

Allra mest förbannad verkade målvakten Viktor Fast vara.

Bytte efter fem mål

Efter att ha släppt in fem mål, vilket gjorde att HV ledde med 5–1, bestämde AIK:s tränare Roger Melin sig för att byta målvakt.

Det tycktes inte Fast uppskatta. När han åkte ut mot båset slog han sin klubba med full kraft i sargen.

– Jag tror säkert att han var lite förbannad på alla, sade lagkaptenen Dick Tärnström till Canal Plus.

”Bra i 15 minuter”

AIK:s förlust grundlades i den andra perioden. Där gick HV från 3–1 till 7–1 inom loppet av drygt tre minuter.

Den sista perioden blev efter det en ren transportsträcka. Till slut slutade det 3–7 – blytunga siffror för AIK.

– Det var 15 bra minuter i första sen blev det en ren kollaps, sade Tärnström, tydligt missnöjd.

– De gör alldeles för enkla mål, det var riktigt pinsamt i dag.