Effektiva HV 71 vann seriefinalen

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-02-05

Vann hemma mot Skellefteå i svängig match

Effektiva HV 71 gjorde det igen.

Smålänningarna vann seriefinalen mot Skellefteå med 6-4 – trots att man förlorade skotten.

– Vi jobbade riktigt bra idag, säger tvåmålsskytten Juuso Hietanen.

Sveriges bästa hockeylag för tillfället har en anmärkningsvärd svit. På de senaste fem matcherna har man inte vunnit skotten en enda gång. Likväl har man alltid fått med sig minst en poäng.

Svängig match

Seriefinalen (både HV 71 och Skellefteå stod på 82 poäng inför matchen) blev en svängig historia.

Skellefteå var det bättre laget inledningsvis och tog ledningen genom Mikko Lehtonen i den första perioden. Men hemmalagets Daniel Grillfors kvitterade oväntat, med mindre än minut kvar till periodpausen, till 1-1.

I mellanperioden ryckte HV 71 ifrån till 4-1 på fem minuter. Målskyttar: Martin Thörnberg, Fredrik Bremberg – och så Thörnberg igen.

Fint mål av Lindström

Men Skellefteå gav inte upp och hämtade in snabbt in till 4-3 igen, bland annat efter ett friläge där poängkungen Joakim Lindström grundlurade hemmamålvakten Daniel Larsson med en snygg dragning.

I tredje perioden stängde dock högeffektiva HV 71 en gång för alla. Juuso Hietanen sköt in två mål och vid ställningen 6-3 var matchen avgjord.

– Det andra var lite turmål, det studsade konstigt. Det första var enkelt, jag hade tom kasse. Men det är kul att göra mål, säger Hietanen till PPV.

”Slarvade i andra”

– Vi jobbade riktigt bra hela matchen. Vi började andra perioden bra men slarvade lite. Sen kunde vi döda matchen i tredje perioden.

Pierre-Edouard Bellemare reducerade visserligen med två minuter kvar, men hemmalaget hade kontroll på händelserna på slutet.

– Vi är väldigt bra offensivt, men får jobba med det defensiva, säger Skellefteå-tränaren Anders Forsberg.