Borås skakade Leksand

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-01-10

Knep en poäng mot serieledarna

Borås skakade serieledarna Leksand och norpade åt sig en poäng i Ejendals Arena.

Gästerna var det bättre laget under stora delar av matchen och skulle kanske haft bonuspoängen, men istället var det Leksand som avgjorde i förlängningen (4–3).

Jan Huokko.

Borås överraskade hemmapubliken i Ejendals Arena. Gästerna spelade mycket bra och vann skotten med 16–9 i första perioden. Det enda målet kom även komma från bortalaget.

Matchuret stod på 18.13 när Matthew Waddell sprätte upp pucken i krysset bakom Leksandsmålvakten Jere Myllyniemi.

Hemmapubliken hoppades på en scenförändring i mittperioden. Men det började illa. Redan efter 2.56 slog Jens Hellgren in 2–0 i spel fem mot fyra. Och Leksand hade försatt sig i en svår situation, vilket laget inte är så vana vid.

Målsprutan för i år, Pierre-Edoard Bellemare, reducerade och gav hemmalaget hopp, men Borås var så här långt steget före hela tiden, och när matchuret visade 12.09 stod det 1–3 på resultattavlan.

Leksand slarvade en del och kanske var man lite för bekväma efter tre raka storsegrar och 24–3 i målskillnad.

Laget ska vara glada över att Kevin Doell reducerade strax före pausvilan och gav Dalalaget kontakt.

I inledningen av tredje slog Jan Huokko till redan efter 16 sekunder i spel fyra mot tre.

Borås ska ha all heder. Laget vann skotten med 41–27 efter ordinarie matchtid, men i förlängningen var det hemmalaget genom Elias Granath som till slut fick sista ordet.