Leksand tog nionde raka segern

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-15

Leksand gav Mariestad en rejäl lektion i ishockey på onsdagskvällen och vann 10–1.

– Vi skulle gått upp redan förra säsongen. Denna säsong ska alla lag få veta att vi menar allvar, säger Ric Jackman, artistkontraktspelare som gjorde säsongsdebut.

Leksand fortsätter att ånga på i den allsvenska hockeyn. Nionde raka segern kom hemma mot Mariestad. Redan efter dryga tolv minuter hade Leksand 4–0, vilket totalt hade punkterat matchen. Sen fortsatte Leksand att dominera efter behag.

En av de gladare i Leksands omklädningsrum efter matchen var backen Ric Jackman. Jackman gjorde sin första match för säsongen.

– Jag ville komma tillbaka hit och är glad att jag fick chansen. Vi hade ett så pass bra lag redan förra säsongen. Jag vill spela elitseriehockey med Leksand, säger Jackman.

Leksand har nu gjort 64 mål på nio matcher, överlägset flest och bäst i den interna skytteligan är fransosen Pierre-Edouard Bellemare. Hela 14 mål har kommit från hans klubba trots att han blev mållös mot Mariestad. Bellemare gör sin tredje säsong med Leksand. Första säsongen gjorde han 14 mål på 40 matcher, debutsäsongen åtta på 44 matcher.

– Jag har jobbat hårt hela tiden och har fått mer respekt. Men att det skulle gå så här bra i början av denna säsong hade jag inte vågat hoppas på. Det är helt tokigt, säger han.

Medan Leksand ångar på har tippade topplaget Malmö problem. Trots 40 avlossade skott hemma mot bottenlaget Huddinge blev det oväntat förlust med 2–3.

Mora hade för första gången under säsongen tillgång till Colby Genoway. Han presenterade sig rejält. Han fastställde slutresultatet till 7–4 i Mora-favör mot Borås borta och svarade dessutom för fyra assists.

Växjö vann det prestigefyllda länsdebyt mot Troja hemma, 3–0. Matchen var tät, stämningen runt arenan hög. Växjö gjorde två snabba mål i slutet av andra perioden och det sista i tom kasse.