Matchfakta 12/12

Almtuna–Troja/Ljungby 6–3 (2–1, 0–1, 4–1)

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-12-12

Almtuna låg under med ett mål i tredje perioden. Men efter tre raka mål stod man som segrare.

Men det var Troja/Ljungby som fick en pangstart i matchen.

Redan efter 5.17 styrde Olof Mårs in ledningspucken bakom Almtuna-målvakten Mark Owuya.

Trots ledningen var det Almtuna som fick luft under vingarna och trummade på friskt framåt.

Kvitteringen slog Jimmie Kraft in efter en riktig indianare. Backen Daniel Karlsson skulle slå iväg en passning strax framför eget mål, men missade pucken. Andreas Paulsson tog pucken, spelade den i sidled och Jimmie Kraft hade inga problem att slå in pucken i nät.

Det var även rättvist när Mikael Aaro pricksköt 2-1 i spel fem mot fyra från blålinjen bakom en skymd Troja-målvakt i Petter Sandström.

I slutet av andra fick Troja chansen att spela fem mot tre i två minuter. Och efter 25 sekunder stänkte Ryan Glenn in kvitteringen. Resten av box play-spelet avvärjde dock hemmalaget.

Sedan fortsatte det att svänga. Mattias Nilsson sprätte in 2-3-pucken i inledningen av tredje och gästerna var rejält på gång.

Men AIS visade styrka och moral.

Andreas Paulsson slog in en retur bara minuten senare och efter en backhand i krysset av Fredrik Vestberg ville Jimme Kraft göra likadant. Forwarden kom fri mot målvakten och sprättade upp pucken i närmsta krysset - ett klassmål som betydde 5-3 och i tom bur slog Johan Andersson in 6-3.

Första perioden: 0–1 (5.17) Olof Mårs (Oscar Andersson, David Striz) spel fem mot fyra, 1–1 (8.56) Jimmie Kraft (Andreas Paulsson, Magnus Svanberg), 2–1 (13.41) Mikael Aaro (Johan Andersson, Andreas Paulsson) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–2 (16.38) Ryan Glenn (Pär Edblom, Daniel Håkansson) spel fem mot tre.

Tredje perioden: 2–3 (5.03) Mattias Nilsson, 3–3 (6.06) Andreas Paulsson (Julius Larsson, Johan Andersson), 4–3 (9.03) Fredrik Vestberg (Mikael Aaro) spel fem mot fyra, 5–3 (12.19) Jimmie Kraft (Magnus Svanberg), 6–3 (19.26) Johan Andersson (Jimmie Kraft) mål i tom kasse.

Skott: 37–22 (16–6, 8–6, 13–10).

Utv, Almtuna: 4x2. Troja/Ljungby: 6x2.

Domare: Andreas Eriksson, Grängesberg.

Publik: 789.

Växjö–Sundsvall 6–0 (1–0, 3–0, 2–0)

Tabelltrean Växjö visade klass och styrka när man kämpade ner femman Sundsvall på hemmais.

Smålänningarna hade en 1-0-ledning efter första perioden. Josh MacNevin hittade nätet i power play efter 11.48 bakom Sundsvalls-målvakten Joakim Lundström.

I mittperioden dödade hemmalaget tillställningen.

Gustav Hjalmarsson rakade in utökningen efter 2.25 i power play och strax därpå ordnade Christian Magnusson 3-0.

Sundsvall lyckades inte få hål på målvakten Axel Brage och i slutet punkterade Växjö matchen.

4-0 blev för svårt att ta igen och det blev rena rama utklassningen till sist.

Hemmapubliken gick hem med ett leende på läpparna efter 6-0-segern.

Första perioden: 1–0 (11.48) Josh MacNevin (Christian Magnusson, Robert Rosén) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–0 (2.45) Gustav Hjalmarsson (Robert Rosén, Josh MacNevin) spel fem mot fyra, 3–0 (4.43) Christian Magnusson (Christian Jacobsson), 4–0 (14.05) David Lundbohm (Daniel Åhsberg, Tom Linder).

Tredje perioden: 5–0 (9.48) Patrik Carlsson (Anton Sjöberg, Peter Ström), 6–0 (18.14) David Lundbohm (Christian Magnusson, Christian Jacobsson) spel fem mot tre.

Skott: 36–22 (15–8, 9–9, 12–5).

Utv, Växjö: 3x2. Sundsvall: 6x2, 1x10.

Domare: Mikael Sjöqvist, Karlstad.

Publik: 1 909.

Västerås–Mariestad 2–1 (0–0, 2–0, 0–1)

Viktigt seger för Västerås i deras jakt på en play off-plats.

Veteranen Patrik Juhlin väckte Västerås målskytte mot Mariestad.

Efter en mållös förstaperiod och 15-7 i skott slog 38-åringen till i numerärt underläge i mitten av andra.

Gästerna hade chanser men Västerås målvakt Johan Thalberg var stabil och höll tätt mellan stolparna.

I stället var det speedkulan Sebastian Meijer som utökade siffrorna till 2-0 ett par minuter före paus.

Bortalaget trummade på rejält i mittperioden och lyckades även reducera. Och fullträffen från Markus Persson klubba var i numerärt underläge.

Båda lagen hade sedan chanser att göra ytterligare mål men resultatet stannade vid 2-1.

Andra perioden: 1–0 (10.24) Patrik Juhlin (Henrik Nordfeldt) spel fyra mot fem, 2–0 (17.25) Sebastian Meijer (Pär Arlbrandt).

Tredje perioden: 2–1 (2.30) Markus Persson (Martin Wallin, Erik Jones) spel fyra mot fem.

Skott: 30–30 (15–7, 9–15, 6–8).

Utv, Västerås: 3x2. Mariestad: 5x2.

Domare: Tobias Suomela, Örebro.

Publik: 1 272.

Oskarshamn–Bofors 6–3 (2–0, 0–2, 4–1)

Oskarshamn tog tre viktiga poäng mot konkurrenten Bofors som inför mötet hade samma poäng i tabellens nedre region.

I en jämn period hade Bofors bland annat ett friläge som man inte lyckades förvalta.

Istället stack Oskarshamn upp och gjorde 2-0 och hade kommandot inför fortsättningen.

- Det här är absolut inte kört men det är viktigt att vi får nästa mål, säger Bofors tränare Dan Hermansson till nwt.se.

Och i mittperioden var det Bofors som dominerade spelet. Laget hade 10-2 i skott och kom även ikapp till 2-2.

Dan Hermansson var nöjd:

- Den här perioden är vi mycket nöjda med. Kan vi fortsätta så här finns goda chanser att vi avgår med segern, sa Hermansson.

Trots uppryckningen var det hemmalaget som slog till. Direkt i inledningen gjorde Jonas Almqvist 3-2 och nu fick Bofors åter igen jaga.

IKO gjorde 4-2 men Andreas Sundin reducerade.

Sedan var det hemmalaget för resten av entrépengen.

Med två ytterligare mål stod det till sist 6-3 på resultattavlan.

Första perioden: 1–0 (4.59) Alexander Bergström (Jimmy Andersson) spel fem mot fyra, 2–0 (12.42) Richard Gynge (Linus Morin, Petri Tähtisalo).

Andra perioden: 2–1 (6.56) Johan Nilsson (Christian Carlsson, Björn Kindahl), 2–2 (8.12) Linus Persson (Fredrik Ericson, Tobias Thermell) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 3–2 (0.47) Jonas Almqvist (Eetu Qvist), 4–2 (14.01) Eetu Qvist (Lukas Eriksson), 4–3 (15.41) Andreas Sundin, 5–3 (17.20) Ragnar Karlsson (Jonas Almqvist), 6–3 (19.13) Alexander Johansson (Ville–Vesa Vainiola, Alexander Bergström) mål i tom kasse.

Skott: 25–32 (10–12, 2–10, 13–10).

Utv, Oskarshamn: 5x2. Bofors: 3x2.

Domare: Morgan Claesson, Alvesta.

Publik: 1 834.

Björklöven–Mora4–2 (1–0, 2–2, 1–0)

Björklöven var tia inför mötet men hade bara fyra poäng upp till fyran Mora.

Det var en äkta sexpoängsmatch med andra ord.

Umeå-laget hade bara tre skott i första perioden men kom ändå undan med en 1-0-ledning efter en fullträff av Magnus Isaksson i spel fem mot fyra.

Mora hade 18 skott på mål och det dröjde drygt halva matchen innan de fick hål på Björklövens burväktare Magnus Eriksson.

Det stod 3-0 när Daniel Viksten reducerade. Och i slutminuten slog Andreas Lilja till och såg till att Dalalaget bara hade en puck upp inför tredje - men man lyckades inte kvittera.

Johan Bergmark blev matchvinnare när han ordnade 4-2 i slutet.

Första perioden: 1–0 (6.55) Magnus Isaksson (Fredrik Öberg, Johan Forsberg) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–0 (0.46) Martin Johansson (Johan Bergmark, Mattias Wennerberg), 3–0 (8.44) Mattias Wennerberg, 3–1 (12.16) Daniel Viksten (Jens Jakobs, Greger Artursson), 3–2 (19.03) Markus Lilja (Teemu Elomo, Colby Genoway) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 4–2 (14.10) Johan Forsberg (Johan Bergmark).

Skott: 20–36 (3–9, 11–18, 6–9).

Utv, Björklöven: 4x2. Mora: 5x2.

Domare: Pierre Schilken, Luleå.

Publik: 3 243.