Karlskoga har sett ostoppbara ut och inte förlorat på de senaste sex matcherna.

Men i kvällens match mot Tingsryd blev det – till slut – förlust.

BIK Karlskoga har vunnit de senaste sex matcherna i hockeyallsvenskan och inte förlorat en match i ordinarie matchtid sedan 5–2-torsken mot AIK – den 16 november.

Men på onsdagen fick BIK–spelarna känna på hur det känns att förlora igen.

Åtta matcher efter förlusten mot AIK fick succélaget lämna isen besvikna efter tre perioder.

Men det satt långt inne.

Hade ledningen

Bortalaget tog tidigt ledningen på ett välbesökt Nelson Garden Arena.

Redan i matchens tredje minut stänkte Karlskoga–forwarden Alex Lavoie in ett snyggt mål högt upp bakom Niklas Rubins plockhandssida.

Därefter hade serieledarna ytterligare ett par chanser att utöka sin ledning men Rubin höll igen.

I stället kom kvitteringen från hemmalaget i den 15:e minuten av den andra perioden genom ett finurligt avslut från Emil Forslund.

Dramatiskt slut

Det skulle dröja ända till samma minut i den tredje perioden innan matchen avgjordes. Tingsryds Oscar Holst styrde in pucken efter fint förarbete från Filip Owesson och 2–1 till Tingsryd.

Inte långt därefter valde Karlskogacoachen Tobias Thermell att ta ut målvakten. Det gav resultat i både en och två gyllene lägen att kvittera – men inget resultat i form av mål. Niklas Rubin agerade levande vägg och räddade 32 av 33 skott.

I stället kunde Tingsryd sätta 3–1 i tom kasse genom Adam Schmid.

Trots förlusten behåller Karlskoga sin serieledning med fyra poäng före tvåan Västervik. Tingsryd finner sig på femteplats med samma poäng som fyran Timrå och har inte förlorat hemma i de senaste fyra matcherna.