Hockeyallsvenskans nya avtal – värt 25 miljoner kronor

Av: Max Persson

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Hockeyallsvenskan byter huvudsponsor.

Ligan har skrivit på ett tvåårigt kontrakt med Unibet värt 25 miljoner kronor.

– Ambitionen är att vi ska förlänga det, säger Dersim Sylwan, Sverigechef för Kindred.

För tre år sedan skrev hockeyallsvenskan ett nytt sponsoravtal med Svenska Spel för de kommande sex åren. Nu bryts det samarbetet.

I stället har ligan nått ett avtal med det Kindred-ägda spelvarumärket Unibet som gäller från och med första juli i år och två år framåt.

– Vi ser fram emot att tillsammans med Unibet utveckla en hållbar, öppen och inkluderande hockeyupplevelse som skapar känslor för fler, säger Gabriel Niklasson, kommersiell chef på hockeyallsvenskan, i ett pressmeddelande.

Värt 25 miljoner

Det nya avtalet är värt 25 miljoner kronor över två år – med option på att förlänga med ytterligare ett år. Det tidigare avtalet var värt ungefär åtta miljoner kronor per år.

– Vi kommer att lägga tre miljoner till CSR-relaterade projekt, som att hindra matchfixning och osunt spelade. Resten går till hockeyallsvenskans ligaorganisation, säger Dersim Sylwan.

Förra året skrev spelföretaget ett sexårskontrakt med Svensk Elitfotboll. Det avtalet är värt 780 miljoner kronor.

– Nu bestämde vi oss för att skriva på för två år. När två år har gått får vi, tillsammans med hockeyallsvenskan, utvärdera hur samarbetet gick. Ambitionen är att vi ska förlänga det, säger Sylwan.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!