”Direkt efter vinsten gick telefonen varm”

ICA Maxi i Bålsta drog in 1,9 miljoner på V75

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Privat, ICA Maxi Facebook
Jörgen Sällström spelade in 1,9 miljoner på V75 till ICA Maxi-butiken i Bålsta

TRAV

Dubbeljackpott på V75 och full pott för ICA Maxi-butiken i Bålsta.

21 kunder får nu tillbaka 93 000 kronor per andel.

– Det var en jäkligt skön vinst, säger ICA-medarbetaren och hjärnan bakom systemet, Jörgen Sällström, till Trav365.

Under lördagen avgjordes V75 från Åbytravet.

Banan i Mölndal skulle kora sju svenska mästare i de olika klasserna.

Det var även en dubbeljackpott med närmare 70 miljoner till en ensam vinnare.

På förhand såg omgången ut att vara knivig vilket också besannades då skräll efter skräll radade upp sig på den regntunga och leriga banan.

Efter fem körda avdelningar fanns 288,4 system kvar som fortfarande hade chansen till full pott – värdet var då 240 219 kronor.

”Gråter inte över spilld mjölk”

Jörgen Sällström arbetar i förbutiken på ICA Maxi och är också den som ansvarar för butikens andelsspel.

Han har tidigare drivit spelbutiker på egen hand och travintresset är mycket stort.

59-årige Sällström var helt rätt ute denna lördagseftermiddag och kväll på Åby och lyckades hitta alla rätt på ett av sina andelsspel.

Han har glatt butikens kunder tidigare och är mycket glad över den senaste triumfen.

– Det var en jäkligt skön vinst men jag trodde faktiskt det skulle bli ännu bättre betalt. Men sen såg jag att tyskarna och Travrondens Daniel Berglund spelade in över 60 miljoner tillsammans. Det påverkade naturligtvis värdet, men jag gråter inte över spilld mjölk. Jag är jättenöjd och glad över vinsten.

– Jag har bara gjort andelssystem här sedan mars i år och vunnit vid flera tillfällen. Det kunde faktiskt ha blivit ännu bättre i lördags då ett av mina system (Jörgens galna) fick sex rätt. Vi missade vinnaren Echelon på åtta hästar i den femte avdelningen. Trots missen betalade det systemet 208 000 kronor till 36 andelsköpare.

Sjuorna betalade den här lördagen 731 241 kronor. Då Jörgens system lämnades in 2,1 gånger blev totalvinsten 1 955 673 kronor.

Systemet var ett av de större butiken gör och kostade 999 kronor. Vinsten för de 21 betalande kunderna blev 93 127 kronor per andel.

”Både spadar och penslar flög”

Inför de två sista avdelningarna var det ingen självklarhet att det skulle bli sju rätt då systemet hade förbrukat i stort sett alla streck.

– Det skrällde till rejält i början av omgången men i den sjätte avdelningen hade jag bara två hästar och i den sista hade jag spik på Very Kronos. I V75–6 tänkte jag först spika Code Bon men då jag var lite tveksam över distansen så valde jag till sist att dubbla med vinnaren Indra’s Secret som jag vet är stark som en björn. Dessutom är kusken Per Lennartsson grym, säger spelexperten och berättar vidare om V75–7:

Per Lennartsson vinner V75–6 med styrkefenomenet Indra’s Secret
Foto: Malin Albinsson / TR BILD
Per Lennartsson vinner V75–6 med styrkefenomenet Indra’s Secret

– Jag höll faktiskt på och målade om hemma och hade ett skynke framför teven som jag fick flytta på inför varje lopp så att jag skulle kunna se bilden. Det var väldigt spännande i avslutningen och när Very Kronos till sist kunde hålla undan till seger så flög både spadar och penslar. Jag stod upp i vardagsrummet och jublade.

Hur har reaktionerna varit efteråt?

– Det är många som hört av sig och direkt efter vinsten gick telefonen varm. Det är verkligen kul för de som betalar en lax för att de tror på det här stora systemet. Nu får de närmare 100 000 kronor tillbaka och jag vet att många av dom är jätteglada. 17 av andelarna var inlämnade på butikens andelssida på nätet och fyra i den fysiska butiken här på ICA Maxi i Bålsta.

– En äldre man var under lördagen in i butiken och ville köpa en andel vilket han också gjorde. Jag lämnar ju alltid in systemet strax innan spelstopp klockan 16.20 och mannen visste inte hur han skulle hitta raden på nätet. Han kom tillbaka strax efter 16.00 och hämtade sin rad. Efteråt när han skulle hämta ut sin vinst hade han inget giltigt ATG-kort. Han fick ringa och lösa det med dom. Men allt slit betalade sig verkligen för honom. Han var naturligtvis jätteglad.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!