Publicerad:
Uppdaterad:

Thunberg skänker pengar i kampen mot covid-19

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Greta Thunberg donerar motsvarande 986 000 kronor till FN:s barnfond Unicef. Arkivbild.
Foto: Olivier Matthys/AP/TT
Greta Thunberg donerar motsvarande 986 000 kronor till FN:s barnfond Unicef. Arkivbild.

Klimataktivisten Greta Thunberg donerar 100 000 dollar till FN:s barnfond Unicef för att bekämpa coronaviruspandemin, uppger organisationen.

Pengarna är en del i en kampanj och kommer från ett pris Greta Thunberg fått av den danska organisationen Human Act, som har lovat att donera lika mycket.

"Precis som klimatkrisen är coronapandemin en barnrättslig kris. Den kommer att påverka alla barn nu och på sikt, men sårbara grupper kommer att påverkas mest", säger Greta Thunberg i ett uttalande.

Hon uppmanar därför sina följare att stötta Unicefs arbete för att skydda barns liv och se till att deras skolgång fortsätter.

Konkret kommer stödet, som motsvarar 986 000 svenska kronor, att gå till distribution av tvål, skyddsutrustning, sjukvårdsartiklar samt olika informationskampanjer och utbildningsinsatser.

1,5 miljarder barn kan inte gå till skolan på grund av att deras skolor är stängda världen över och miljontals barn riskerar att hamna i extrem fattigdom som en följd av pandemin, enligt Unicef.

PODD Så pratar världen om Sverige i corona-tider

Sverige håller skolor och samhällen öppna under coronakrisen, medan merparten av världens länder stängde ner helt. Det har väckt uppmärksamhet i omvärlden och det talas flitigt om vårt land i utländsk media. Hur kan den svenska strategin påverka bilden av Sverige som land?

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på Svenska Hjältars nyhetsbrev

Nyhetsbrevet för dig som inte vill missa några goda nyheter eller att läsa om alla fantastiska Svenska Hjältar.

Publicerad: