Dubbelgångare och konspirationsteorier

I Café Bambino pratar Karin och Tone om Elon Musk och Naomi Klein. Vilka har ätit det röda pillret?

Nu är Café Bambino tillbaka med andra avsnittet av Aftonbladet Kulturs nya videopodd, eller möjligen tvodd, eller kanske framför allt show.

 

Tone Schunnesson hatar att ringas och Karin Pettersson vill inte skicka tusen sms. Så från och med nu ses de en gång i veckan för att reda ut ett ämne, en gång för alla.

Tillsammans med en inbjuden gäst undersöker de stora saker som ilska, fiktion, skönhet och pengar. Och de går till botten med små, men viktiga frågor, som hur blir man arg utan att gråta? Dödade internet autofiktionen? Och varför är Karin fortfarande sosse?

Två kompisar om internet, kultur, nöje, frihet och sanning. Två kompisar där den ena kompisen råkar vara den andra kompisens chef.

 

Karin Pettersson och Tone Schunnesson har denna gång avstått från att bjuda in någon gäst, eftersom de har så mycket att avhandla att någon annan röst helt enkelt inte får plats. Denna gång står två böcker i centrum. Dels Naomi Kleins ”Doppelgänger” om hur Klein gång på gång förväxlas med feministen som blev rasistisk konspirationsteoretiker – Naomi Wolf. Och sedan Walter Isaacsons biografi om Elon Musk.

 

Se hela programmet i spelaren ovan.

Kultur

Prenumerera på Kulturens nyhetsbrev

Aftonbladets kulturchef Karin Petterson guidar till veckans viktigaste kulturhändelser och mest intressanta idédebatt.