Så fixar valstrategerna en AW för Alliansen

SÖNDAGSPREDIKAN MED ANN-CHARLOTT ALTSTADT Alliansens fingertoppskänsliga valstrateger vill upprepa de virala succéerna – Den obegripliga korvgrillningen i Maramö 2013 och Den stora WTF-kickoffen i Nacka 2014. Media och valarbetare samlades i Anders Borgs trädgård utanför Katrineholm på ett festligt After Work med Alliansen.

Till beats av Rebecca och Fiona gjorde först en skägg-sjals-man från det vacklande hipsterskiktet entré. Med innebandyklubba i ena näven och en stöl i den andra började hipstern folkligt raggla omkring. Förolämpningar som fokuserade på genus såväl som biologiskt kön framfördes under höga bröl och sludder.

Den genuina After Work-stämningen höjdes rejält och statsråden börjar glatt bugga.

Alliansledarna hopplade sedan in på scenen och förnekade skarpt anklagelser om att de skulle ha Carema-vårdat landet under åtta år. Tvärtom, Sverige mår bättre än någonsin! Tack vare Alliansens kompismys! Partiledarna var stolta över att de var stolta för att de var helt avslappnade när de brukar springa omkring och intimvaxa varandra. Ett jubel steg när Anders Borg förklarade att forskningen visar att det väsentligt förbättrat ekonomins funktionssätt.

Så spände Fredrik Reinfeldt blicken i publiken och började aggressivt räkna upp framstegen. Att han öppet berättat att han helst läser Camilla Läckberg och att

favoritråvaran är falukorv.

Nu har statsministern även börjat snusa, portionssnus mini och han knölar in två – låt säga tre påsar åt gången i samband med alkoholintag.

Annie Lööf öppnade munnen och försökte tala om sin stolthet över att det var Centerpartiets förtjänst att Alliansen förbjudit och kriminaliserat brott i Sverige.

Jan Björklund darrade av vrede när han slog ihop två valfrågor i en och varnade för det stora hotet mot den svenska skolan – Ryssen. Putin lockas inte bara av traktorskjulen på södra Gotland utan också av de rödgrönas eftergivna kapitulation inför den svenska skolan som därför måste kärnvapenbestyckas. Det underlättar också föräldrarnas ansvar, påpekade Björklund.

KD:s Göran Hägglund hävdade därefter indignerat att Sveriges mest normala familjer reagerar på att kassabiträden alltid frågar om man vill ha kvittot när man handlar mat. KD har därför knutit Dogge Doggelito till partiet för att lyfta frågan. Så viktig för verklighetens folk men så långt från kulturelitens malliga världsfrånvända förbud för vanliga människor att få vara med i en klass, trots att vi alla lever i ett klassamhälle.

Alliansens After Work avslutades med att partiledarna tog fram sina blockflöjter och stampade i gång Baccaras discohit från 1977 Yes sir I can boogie i stämmor. Och hela Alliansen började bugga!

Kultur

Prenumerera på Kulturens nyhetsbrev

Aftonbladets kulturchef Karin Petterson guidar till veckans viktigaste kulturhändelser och mest intressanta idédebatt.