Hovets besked en toppnyhet i Europa

Det svenska hovets agerande har snabbt uppmärksammats runt om i Europa.

Många reagerar på att dementin både är ett oväntat och mycket ovanligt drag.

”En skräll i det svenska kungahuset”, skriver tyska Stern.

Nyheten att kungahuset offentligt går ut och dementerar skilsmässorykten nådde snabbt utanför Sveriges gränser.

I Danmark, Norge och Finland har både etablerade medier och kändis- och kungasajter snappat upp sättet hovet hanterat situationen på sociala medier.

”Ryktena har nu även nått den svenska kungafamiljen. Som följd har kronprinsessan Victoria och prins Daniel något överraskande valt att kommentera ryktena offentligt”, skriver danska Ekstrabladet.

I Tyskland, när det svenska kungahuset är oerhört omtyckt, sprids också nyheten snabbt. "Skräll i det svenska kungahuset", skriver tidningen Stern. Landets största veckotidning Brigitte fokuserar på stödet som Victoria och Daniel nu får: ”Följarna är lättade och glada över det ovanliga uttalandet. Många hjärtemojis syns i kommentarsfältet och de kungliga fansen hyllar det "underbara" paret”.

Franska Paris Match konstaterar att Margareta Thorgrens tidigare uttalanden inte varit tillräckliga, därför tvingades Victoria och Daniel att ta till ovanliga metoder.

”Följarna är lättade och glada över det ovanliga uttalandet”, enligt tidningen.
”Följarna är lättade och glada över det ovanliga uttalandet”, enligt tidningen.

”Fick många att tappa hakan"

Spanska Vanitatis skriver att "tålamodet hos Victoria och Daniel verkar ha tagit slut" och fortsätter "nu har de tvingats göra detta kraftfulla uttalande i ett desperat försök att få stopp på de falska rykten som cirkulerar om dem".

Det var ett "ovanligt besked från hovet som fick många att tappa hakan", skriver finska Ilta Sanomat.

"Ovanligt besked från hovet”, enligt tidningen.
"Ovanligt besked från hovet”, enligt tidningen.

Portugisiska Noticiasaominuto menar att Daniel och Victoria befinner sig mitt i mediernas korseld och en ryktesspridning som inte vill ta slut.

"På grund av ryktets omfattning valde de att tala ut offentligt för första gången", skriver belgiska Soir Mag.

Även i Nederländerna och Storbritannien skrivs det om hovets agerande: "Kronprinsessan Victoria och prins Daniel tvingas förneka skilsmässorykten i sällsynt uttalande", skriver brittiska Hello Magazine.


Fler kungliga bilder och nyheter hittar du på Instagramkontot Kungligt med Jenny

Publisert:

LÄS VIDARE