”Kapten Wales” saknar armén: Mitt liv har vänts upp och ner

Publicerad:
Uppdaterad:

Prins Harry

När prins Harry, 35, vände Storbritannien ryggen, förlorade han inte bara sin kungliga titel.

Även rollen i det militära försvann.

– Jag kan inte begripa hur mitt liv har vänts upp och ned, säger han.

Prins Harry, 35, lämnade armén 2015.
Foto: John Stillwell / TT
Prins Harry, 35, lämnade armén 2015.

Harry tycker, enligt källor, att han skulle ha varit ”bättre skyddad” från kaoset som han levt i de senaste månaderna om han hade varit kvar inom armén, skriver Daily Mail.

Han sägs sakna kamratskapen i de militära styrkorna.

Prins Harry lämnade den brittiska armén 2015 efter att ha utbildat sig till arméofficer. Under sin tioåriga militära karriär tjänstgjorde han i Afghanistan under två vändor.

När han och hustrun Meghan Markle flyttade till Los Angeles var det inte bara prinstiteln han lämnade bakom sig, utan även sina militära titlar som generalkapten i marinen och hederskommendant i RAF.

Harry, som var känd som Kapten Wales i det militära, behåller sin grad som major och säger att han kommer att fortsätta stötta det militära ”med en icke-officiell kapacitet”.

– Harry har sagt till vänner att han verkligen saknar armén. Han saknar kamratskapen som finns i de militära styrkorna, säger en källa till brittiska Daily Telegraph.

– Han var på en bra plats i livet när han var i armén, sedan träffade han Meghan och sedan dess har livet varit fantastiskt. Men jag tror inte att han förutsåg att saker skulle bli som de har blivit.

När Harry lämnade armén i mars 2015 tyckte han att det var ett tufft beslut, men han sa att han stod vid ett vägskäl och att det var dags att ”börja på ett nytt kapitel”. Han hade tidigare beskrivit det militära livet som ”så normalt som det kan vara” och sa:

– Jag är en av grabbarna. Jag behandlas inte annorlunda.
Tidningens källa säger att Harry inte ger Meghan skulden för att hon ville återvända till sitt hemland USA.

Meghan förlorade den första striden mot Mail on Sunday när en domare underkände delar av hennes stämning i fredags. Stämningen handlar om att tidningen gjort intrång i privatlivet när den publicerat delar av ett brev hon skrivit till sin pappa, Thomas Markle, i augusti 2018 efter bröllopet med prins Harry.

Den sista mars i år upphörde paret formellt att vara en del av brittiska kungahuset. För drygt en månad sedan gick flytten till Meghans hemstad Los Angeles i Kalifornien. Där finns också hennes mamma, Doria Ragland.

På onsdag i nästa vecka firar parets förstfödde son Archie sin ettårsdag.


Fler kungliga bilder och nyheter hittar du på Instagramkontot Kungligt med Jenny


PODD Kungen och drottningen - en kärlekshistoria

I veckans avsnitt gratulerar vi kungen på hans 74-årsdag med hela den fantastiska historien om hur kungen träffade drottning Silvia för 48 år sedan. Vi berättar vad som egentligen hände efter att det sa “klick” på vip-läktaren i München - och varför drottningen alltid kommer skratta gott när hon hör orden tjurlekar och peruker.

Med: Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM KUNGLIGT