Saftglöggen med apelsin och citron

Publicerad 2015-11-23

Låt julfriden sprida sig i både kropp och själ

Lite glögg är aldrig fel. Stark som svag.

Bjud på ett glas julkryddig varm dryck och låt julfriden sprida sig i både kropp och själ.

SAFTGLÖGG:

Recept och bilder ur ”Glöggboken”. (Ordalaget)

När vindarna viner och leken är på väg att ta slut är det härligt med lite saftglögg som värmer både stora och små pulkåkare.

½ citron, skalet

½ apelsin, skalet

2 ½ dl koncentrerad svart­vinbärssaft

37 g glöggkryddor (1 påse)

5 dl vatten (mer eller mindre efter tycke och smak)

Tillbehör:

Skållade mandlar, russin.

1. Tvätta och skala citrusfrukterna med potatisskalare.

2. Häll saften i en kastrull och lägg i glöggkryddorna. Koka upp.

3. Lägg i skalen och ta av från plattan. Låt dra med lock 12 timmar (minst).

4. Sila bort kryddor och skal. Späd med vatten och värm glöggen.

Servering:

Servera glöggen varm med russin och mandel.

Jul & Advent – i butik nu!

257 tips, recept och pyssel.

Jul & Advent finns i butik 18 november–15 december 2015.

Moa Samuelsson