MINITEST: Dietistens betyg på ost till salladen

Uppdaterad 2014-09-05 | Publicerad 2013-08-02

En ost gör ingen sallad, men sallad utan ost är som plättar utan sylt.

Pimpa grönskan och få en matigare lunch.  

Dietisten Josefine Jonassons kommentar:

Fördelen med ost är bland annat att den innehåller kalcium och ger lite mer substans till salladen. Nackdelen är att den innehåller en hel del fett och lätt gör en bra måltid till en alltför fet sådan. Jämfört med lax som är en fet fisk innehåller samtliga ostar mer fett och mindre protein än fisken.

Jämför!

Stekt lax: 225 kcal, 14.9 g fett, 22.8 g protein, 0 g kolhydrat.

Ugnsstekt kycklingbröstfilé: 134 kcal, 2.5 g fett, 27.5 g protein, 0 g kolhydrat.

Följ ämnen i artikeln