Grillad tonfisk med färskpotatis, chévre, basilika, sardeller, kapris & oliver

Uppdaterad 2019-11-29 | Publicerad 2007-07-18

Programmet sänds i TV7 – 20/7 klockan 18.00 & 20.00

Publiceras på aftonbladet.se – 1/8

Recept: Johan Jureskog/Rolfs Kök/Kocklandslaget

4 pers.

4 bitar tjocka bitar tonfiskfilé

Olivoja, salt och svartpeppar

1 dl pesto

8 sardeller

500 g Färskpotatis

150 g chevré

0,5 dl kapris

1 dl niçoiseoliver

1 knippa bladspenat

1 knippa basilika

1 rödlök

0,5 dl olivolja

2 ägg (löskokta)

2 limefrukter (delade)

1. Salta och peppra tonfisken och gnid in den i olivoljan på en ugnsform plasta den och låt den stå i rumstemperatur minst 30.min innan grillning.

2. Skrapa potatisen och koka den klar i lättsaltat vatten. Häll sedan av vattnet och lägg upp potatisen i en stor bunke, håll varmt

3. Skär rödlöken i båtar, plocka basilikabladen, spenatbladen

4. Blanda samman potatisen och chévren lätt i bunken, vänd i resten utom ägghalvorna., fördela sedan på 4 tallrikar.

5.Grilla tonfisken runt om men det räcker med 25-gradig innetemp. Applicera sedan fisken på varje tallrik, ovanpå salladen. Garnera med pesto, sardeller, ägget och limefrukten.

Smaklig måltid!

Johan Jureskog delar med sig av läckra och somriga rätter.

Rock-kocken

Alla program med Johan Jureskog