Avicii prisades på MTV-galan

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2
Tim ”Avicii” Bergling.

NÖJE

Avicii hyllades på MTV-galan i natt.

Den svenska stjärnan fick pris i kategorin bästa dansvideo.

Tim ”Avicii” Bergling fick pris på MTV Video music awards i Radio City Music Hall i New York i går kväll, amerikansk tid.

Den svenske världsstjärnan och dj:n tilldelades priset för bästa dansvideo för hitlåten ”Lonely together” som han spelade in tillsammans med den brittiska popstjärnan Rita Ora, rapporterar Billboard.

Avicii var också nominerad i kategorin ”Bästa visuella effekter” för musikvideon till samma låt.

Tim Bergling hittades död i Omans huvudstad Muskat den 20 april, 28 år gammal. MTV-priset är inte den första utmärkelsen han tilldelats efter sin död.

Pappan tog emot en Rockbjörn

Förra veckan belönades hans superhit ”Without you” postumt med en Rockbjörnen för årets svenska låt. På plats på galan i Kungsträdgården i Stockholm fanns Aviciis pappa, Klas Bergling, för att ta emot priset.

– Jag är glad att fått tillfälle att komma hit i kväll för att tacka för det här fina priset till Tim och Sandro och alla er som röstat på ”Without you”, som är en fantastisk låt, men också framförallt för att tacka alla fina och fantastiska hyllningar av Tim och hans musik. Från hans fans och alla övriga, det har kommit från kyrkor, skolklasser, festivaler och många andra, och det har nästan varit obegripligt och det värmer våra hjärtan i familjen i den här jobbiga perioden. Så, ett stort tack till alla!, sa han från scenen.

Publicerad:

LÄS VIDARE