”Min vän flög iväg – sen låg hon orörlig”

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-03-28

Tjejgänget blev nermejat – klarade sig mirakulöst

Ingen gripen Polisen har ännu ingen gripen för vansinnesdådet i Norrköping där två kvinnor rammades av en bilist.

NORRKÖPING. Ena sekunden var bilen långt bort i fjärran – i nästa körde den på hennes två kompisar.

Sedan åkte föraren vidare utan att sakta ner.

– De hade änglavakt, säger Johanna Svensson, 20.

”änglavakt” Johanna Svenssons två kompisar blev påkörda i fredags kväll. ”De hade änglavakt”, säger Johanna. Här är hon tillsammans med sin sambo Mattias Englund och deras son William, snart nio månader.

Hon är fortfarande lite skärrad när vi träffar henne i lägenheten i Norrköping, bara några hundra meter från olycksplatsen. I fredags kväll hade hennes kompisar förfest i samma område och hon gick dit för att prata en stund. När vännerna skulle vidare in till stan tog hon sällskap med dem till spårvagnen.

– Jag minns att jag såg en bil långt borta. På bara några sekunder smällde den in i mina två kompisar, säger Johanna.

– Min ena vän åkte upp på motorhuven och flög iväg och låg sedan orörlig. Det var en massa blod, jag fick panik och bara skrek.

Kunde inte resa sig

Den andra kompisen, en 20-årig kvinna, träffades i sidan och kunde resa sig på egen hand, men den första tjejen, en 18-åring på besök från Örebro, blev liggande.

– Hon rörde sig inte. Ett tag trodde jag det värsta.

Båda kvinnorna hade enorm tur. 20-åringen fick lättare skador och kunde åka hem från sjukhuset redan i går kväll. 18-åringen fick ligga kvar ytterligare en natt, men slapp inre skador.

– Jag hälsade på henne på sjukhuset i dag och det går att prata med henne, men plötsligt somnar hon bara av utmattning mitt i samtalet, säger Johanna Svensson.

Ingen gripen

Hemma i lägenheten väntade hennes sambo Mattias Englund och deras son William, snart nio månader gammal.

– Mina vänner hade änglavakt och jag har också tänkt efteråt på vilken tur jag hade. På att jag kanske aldrig skulle ha fått träffa William igen.

Föraren saktade inte ner när bilen rammade Johannas vänner. Han eller hon åkte bara vidare. Flera vittnen hördes i går av polisen, men hittills finns ingen misstänkt.

– Jag förstår inte hur man kan bete sig som den bilföraren gjorde. Man tror inte att något sådant här ska hända en själv, det är bara sådant man ser på tv, säger Johanna Svensson.