Nio skadade vårdas fortfarande på sjukhus

Uppdaterad 2017-04-12 | Publicerad 2017-04-08

15 barn och vuxna fördes till olika sjukhus efter terrorattentatet i Stockholm – 9 av dem var svårt skadade.

Under lördagsmorgonen hade sex personer fått lämna sjukhus.

– Vi behöver få en totalbild från sjukhusen för det aktuella skadeläget gällande dem som fortfarande vårdas, säger Erik Berglund, pressansvarig vid Stockholms läns landsting.

LIVE-RAPPORTERING: SENASTE NYTT OM ATTACKEN

OBS! Den här artikeln har tidigare innehållit ett liveflöde som inte längre stöds av vår nuvarande sajt. Övrig text i artikeln kan fortfarande innehålla syftningar till det flödet.

Under natten och morgonen kunde sex personer som hade skadats i terrorattentatet i Stockholm skrivas ut från sjukhus och återvända hem.

Tidigt på lördagsmorgonen vårdades fortfarande nio personer på tre olika sjukhus i Stockholm.

– Vi är inte helt säkra på skadebilden. Vi behöver få en totalbild från sjukhusen för det aktuella skadeläget gällande dem som fortfarande vårdas. Det kan vara så att allvarligt skadade har nedgraderats. Så fort vi har mer information kommer vi berätta det, säger Erik Berglund, pressansvarig vid Stockholms läns landsting.

Fyra personer dödades i attacken, en av dem dog av sina skador på sjukhus.

Efter attentatet gick landstinget in i högsta beredskap – katastrofläge. Under lördagen arbetar man i förstärkningsläge, vilket är den näst högsta nivån av beredskap.

– Förstärkningsläget gäller tills vidare, säger Erik Berglund.

Landstinget erbjuder sjukhusrådgivning på telefon 1177 och upprättade i går en extra krisstödstelefon för dem som är i behov av stöd.

– Det jag vet är att det varit ett högt tryck med många samtal till 1177, säger Berglund.