Cyklist skadad i smitningsolycka

Uppdaterad 2013-03-01 | Publicerad 2013-02-28

En cyklist blev i eftermiddags påkörd av en bil  på Igeldammsgatan i Stockholm.

Efter olyckan smet föraren från platsen och cyklisten fick föras till sjukhus.

– Vi åkte förbi och såg en cyklist komma stapplandes på gatan med blod forsandes längs ansiktet, säger Tea Domanik som hjälpte cyklisten.

Smitningsolyckan skedde strax efter klockan 16 på Igeldammsgatan på Kungsholmen i Stockholm. En av de första på plats efter olyckan var Tea Domanik som körde förbi tillsammans med en vän.

Plötsligt såg hon hur den skadade cyklisten kom gåendes längs gatan.

– Jag sprang ut ur bilen för att hjälpa honom, man ska ju inte gå omkring när man har varit med om en sådan där olycka, säger hon.

Tea Domanik studerar till undersköterska och var på väg hem från Karolinska där hon hade varit på traumautbildning.

– Jag stabiliserade hans nacke och höll tryckförband för hans öra som hade slitits av. Och så ringde jag så klart till ambulansen, säger hon.

”Fortsatte bara att åka”

Den skadade cyklisten ska vara en man i 30-årsåldern. Tea Domaniks vän såg hur bilen smet från platsen direkt efter olyckan.

– Bilen bara fortsatte att åka. Men vi tog registreringsnumret, säger hon.

Polisen bekräftar att det rör sig om en smitningsolycka.

– Föraren stannade inte på platsen som man är skyldig att göra efter en sådan här olycka. Cyklisten har förts till Sankt Görans sjukhus men jag vet inte hur allvarliga skador det rör sig om, säger Ulf Lindgren, informatör vi polisens länskommunikationscentral i Stockholm.

Nu letar polisen efter den bil som smet från olycksplatsen.

– Vi jobbar på att försöka få fram en identitet på den här bilen och vi har letat med patruller i området. Hur pass mycket vi har fått fram om vad det är för bil vet jag inte, säger Ulf Lindgren.