Sko nytt spår efter Simon

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-12-23

Polisens teori: Kroppen ligger i vattnet

HITTADES nära bron Polisens sökande har inte gett några resultat – fram tills i lördags, då en vit sko som tros vara Simon Lagos påträffades i vattnet nära Oskarsbron i Trollhättan.

Sökandet efter försvunne Simon Lago, 19, har tagit ny fart.

I vattnet vid kraftverket i Trollhättan har polisen hittat en vit sko.

– Skon stämmer överens med signalementet av den försvunne, säger Stig Rysén vid polisen i Trollhättan.

PÅ JULFEST 19-årige Simon Lago försvann efter en julfest med sina arbetskamrater.

Fredag den femte december var 19-årige Simon Lago tillsammans med sina vänner på sportpuben O’Learys i centrala Trollhättan.

Vid 23-tiden lämnade han restaurangen, och har sedan dess varit mystiskt försvunnen. Enligt polisen och anhöriga har Simon Lago inga ovänner som vill honom illa. Inte heller hände något märkligt inne på sportpuben som skulle kunna förklara det spårlösa försvinnandet.

Famlat i mörker

Polisen har famlat i mörker och bland annat försökt komma i kontakt med samtliga personer som befann sig inne på och utanför O’Learys den aktuella kvällen.

Simon Lago bor utanför Vänersborg. Det är fortfarande inte helt utrett vart han var på väg när han lämnade puben i Trollhättan. Enligt ”Efterlyst” ringde han en bekant några minuter efter klockan 23, och bestämde sig för att ta en buss till kompisen.

Men han kom inte fram, och klockan 23.15 stängdes Simons mobiltelefon av.

Ett hett spår

Polisens spaningar har varit fruktlösa – tills i lördags.

I vattnet bredvid det ensligt belägna kraftverket,

bara några hundra meter från puben, har man hittat ett hett spår.

– Vi har anträffat en sko i vattnet som vi tror kommer från honom. Skon stämmer överens med signalementet av den försvunne, säger Stig Rysén, inre befäl i Trollhättan.

”Inte hittat något”

Under hela söndagen sökte Vänersborgspolisens spaningsgrupp i vattnet kring kraftverket och närbelägna Oskarsbron.

– Man tror att kroppen finns i vattnet. Men man har inte hittat något mer än skon, säger Stig Rysén.

Polisens intresse för området kring Oskarsbron och kraftverket startade redan runt Lucia, då en byggnadsarbetare sett något flyta i Göta älv, som rinner förbi verket.

Räddningstjänsten gjorde då en första sökning i kanalen, men först en vecka senare gjordes alltså fyndet som polisen hoppas kan bidra till att lösa gåtan kring Simon Lagos försvinnande.