Man knivhuggen i halsen efter omkörningsbråk – en gripen

Av: Hans Österman, Jamshid Jamshidi, Josefine Karlsson, Niklas Eriksson

Publicerad:
Uppdaterad:

Männen hamnade i bråk efter en omkörning på länsvägen i de halländska skogarna.

Plötsligt knivhögg den ena föraren den andre i halsen.

En misstänkt gärningsman greps strax före midnatt i Stockholm.

– Han var efterlyst och är nu anhållen, säger Martin Hallberg, vakthavande befäl vid polisen.

En man knivhögg en 20-årig man i halsen efter ett bråk om en omkörning. Attacken inträffade strax efter klockan 17 på lördagen på länsväg 153 i höjd med Fegen i Hallands län.

Förarna ska ha bråkat under färd och därefter stannat sina bilar. Enligt Aftonbladets uppgifter ska den misstänkte gärningsmannen ha hoppat ut ur sin bil och huggit 20-åringen.

– De har varit en incident mellan två bilister. De ska ha stannat sina bilar och i samband med det diskuterat en omkörning och blivit oense. Då tog den ena mannen fram en kniv och högg den andra i halsen, sa Jens Christensen, vakthavande befäl på polisen i Region Väst, under lördagen.

En man knivskars vid bråket.
Foto: JOAKIM ERIKSSON
En man knivskars vid bråket.

Misstänkt gripen

Den misstänkta gärningsmannen avvek i en vit minibuss efter attacken och polisen inledde en stor sökinsats. Mannen efterlystes och under natten mot söndagen meddelade polisen att han är gripen.

– Jag vet inga detaljer om gripandet, men han är anhållen och misstänks för mordförsök, säger Martin Hallberg, vakthavande befäl vid polisens ledningscentral.

På söndagsförmiddagen meddelar polisen att den gripna mannen är i 35-årsåldern och greps i Stockholm klockan 23.40 på lördagskvällen.

– Han greps odramatiskt och kommer att förhöras under dagen, säger Peter Adlersson, presstalesperson på polisen i region Väst.

Greps han under bilfärd eller i bostad?

– Det kan jag inte kommentera. Vi fick bra vittnesuppgifter på fordonet som efter händelsen åkte iväg mot Stockholm. Genom utredning och spaning kunde vi lokalisera och gripa honom i Stockholm, säger Peter Adlersson.

Lindrigt skadad

Den skadade mannen har förts till sjukhus med ambulans. Enligt Region Halland bedöms skadorna som lindriga och mannen vårdas fortsatt på sjukhus. I mannens bil färdades dessutom flera personer som blev vittnen till vansinnesdådet.

Publicerad:

LÄS VIDARE