Jaxon, 1 år, saknar delar av huvudet – tusentals sluter upp

Publicerad 2015-09-29

Få trodde han skulle överleva sin ovanliga sjukdom

Jaxon Buell föddes utan delar av sin hjärna.

Nu har han överlevt ett år mot alla odds – och fler än någonsin hjälper hans familj att klara situationen, rapporterar Sky News.

Jaxon, 1 år gammal.

När Jaxon Buell föddes för drygt ett år sedan var det få som trodde att han skulle överleva. Han lider nämligen av den ovanliga sjukdomen som på engelska heter microhydranencephaly. Den innebär bland annat att Jaxon saknar delar av skallbenet och hjärnan.

Har fått in 600 000

Trots att det såg mörkt ut har den lille pojken nu hunnit fylla ett år. Familjen har via en Facebooksida försökt få stöd för att mamman ska kunna vara hemma och ta hand om Jaxon. Sidan har fått 138 000 "gilla"-markeringar och pengarna har bara flödat in. Hittills har familjen fått ta emot över 630 000 kronor, uppger Sky News. På sociala medier tackar familjen för stödet.

Kallas ”Jaxon Strong”

”Oavsett vem du är eller vad du tror på är det tydligt att Jaxons små fotsteg kommer att lämna bestående intryck på världen. Han har redan rört och inspirerat fler på bara ett år än vad de flesta av oss gör under hela vår livstid”, skriver pappa Brandon i ett Facebookinlägg.

Läkarnas prognos för Jaxon ser nu betydligt ljusare ut – de tror att han kommer att kunna leva mycket längre än vad man tidigare trott.

På sociala medier har ettåringen fått namnet ”Jaxon Strong” (Starke Jaxon) för sin uppenbara vilja att kämpa för sin överlevnad.

Följ ämnen i artikeln