Hon skrattar ut Ryanairs vd

Publicerad 2013-08-30

Nike Nylander hyllas efter skrattattack

Här bryter skrattet ut.

SVT:s programledare Nike Nylander, 46, kunde inte hålla tillbaka känslorna under reportaget om skandalbolaget Ryanair i torsdagens Aktuellt 21-sändning.

Efter att företagets vd, Michael O'Leary, förklarat att piloters klagomål på arbetsvillkoren som nonsens brast det för den erfarna programledaren.

Hon började skratta och kunde knappt fortsätta sin påannons.

Varför bröt du ihop?

– Det var de där gesterna han gjorde med händerna som var så tragikomiskt. Och det absurda att en vd skojar så om sina piloter. Jag skrattade åt det redan innan vi började sändningen men trodde inte att jag skulle göra det sedan.

Vad var din första tanke när du kände att skrattet kom?

– Jag tänkte att "Oj, oj, oj! Nu måste jag skärpa mig" och sedan försökte jag tänka på allvarliga saker.

Du lyckades ta dig samman och genomföra resten av sändningen. Hur kändes det efteråt?

– Det var ganska jobbigt. Jag har aldrig reagerat så tidigare. Men jag har fått så otroligt mycket fin respons på Twitter. Många har sagt att det var befriande och roligt att jag skrattade efter vd:ns absurda uttalande.

Har du varit med om något liknande tidigare?

– Jag har inte skrattat så här. Däremot händer det konstiga saker ibland. Som att någon gäst går in i bild för tidigt eller att ett inslag inte går i gång. Vid ett tillfälle krockade kamerorna i studion. Det blev ett himla brak.

Hur förbereder du dig innan sändning?

– Många tror att man bara kommer hit precis innan och bara sätter sig och läser upp nyheterna. Så är det inte. Jag börjar klockan nio på morgonen och arbetar hela dagen med att förbereda sändningen.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att det härliga vädret fortsätter. Får man vara så banal? Jag är lycklig nu efter den här underbara sommaren. Fast när jag önskar givetvis också att det blev fred i Mellanöstern

Det var en munter kväll i SVTs nyhetssändningar under torsdagen. Sportnytts sändning slutade i kaos efter att fotbollsprofilen Daniel Nannskog bjudit på en rumpchock. Sportnytts Marie Lehmann började gapskratta när Nannskog vände sig om och visade bakdelen för tittarna efter intervjun.