Flera Aftonbladetfotografer nominerade i Årets bild

Publicerad 2022-03-09

Flera av Aftonbladets fotografer är nominerade i tävlingen Årets bild.

– Jag är jättestolt och glad över att våra duktiga fotografers insatser uppmärksammas, säger Mats Strand, bildchef på Aftonbladet.

Fyra av Aftonbladets fotografer är nominerade i tävlingen Årets bild. Aftonbladets fotografer uppmärksammas på en stor bredd för bland annat porträtt, sommar-OS, Afghanistan, Amazonas och Aftonbladet egen serie Vintersaga.

Magnus Wennman är nominerad till ”Årets fotograf”, en av de tyngsta kategorierna i tävlingen. Wennman är även nominerad i klassen ”Årets porträtt” för bilderna i reportaget om prostituerade Shelley.

Han nomineras även i kategorin ”Årets Vardagsliv utrikes” för sina bild på lekande barn vid en lekplats i Afghanistan. Magnus Wennman är även nominerad i klassen ”Årets tv-reportage” för Aftonbladets serie ”Vintersaga”.

Anna Tärnhuvud nomineras i klassen ”Årets nyhetsreportage utrikes” där bland annat bilden på volontärarbetaren Lena Rambow efter översvämningarna som bland annat drabbade Bad-Neuenahr-Ahrweiler i Tyskland i somras, ingår.

Även Andreas Bardell är nominerad i klassen ”Årets nyhetsreportage utrikes”. Han nomineras för bilderna i reportaget ”Klimatkrigarna – Striden om Amazonas”.

Pontus Orre nomineras i klassen ”Årets sportreportage”. Där ingår bland annat bilden på längdhopparen Thobias Montler under OS i Tokyo. Pontus Orre fångar Montlers reaktion när han får veta att ett övertramp på 1,4 centimeter står emellan honom och en OS-medalj.

Vinnarna av respektive kategori presenteras vid en prisceremoni på Nalen i Stockholm med start klockan 18.30 den 17 mars.

Följ ämnen i artikeln