Nioåring våldtagen i Indien

Publicerad 2013-04-24

Indiska barn deltar i en demonstration mot övergrepp mot kvinnor och barn.

I söndags våldtogs en nioårig flicka i Assam i Indien av två okända män.

Flickan var på väg till sin farfars hus när hon kidnappades av två maskerade män.

Hon våldtogs och lämnades sedan att dö.

Den 9-åriga flickan togs till en te-anläggning där hon våldtogs och lämnades sedan i parken utanför. Hon hittades där av en anställd som snabbt tog henne till sjukhus, skriver ndtv.com.

Flickan hade skador på halsen och polisen misstänker att de två männen som kidnappade flickan har försökt mörda henne efter att de våldtagit henne.

Femåring torterades

Flera våldtäkter på små flickor i Indien har rapporterats den senaste tiden. Däribland en femårig flicka som torterades och våldtogs av flera män. Under måndagens greps en andra man, i 20-årsåldern, misstänkt för dådet. Parlamentet i Indien fick under måndagen ajourneras två gånger efter att kalabalik utbrutit då ilskan mot det sexuella våldet i Indien återigen blossat upp, det rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Brutala sexbrott vanliga

Brutala sexbrott är vanliga i Indien. New Dehli har det högsta antalet sexbrott bland större städer. Enligt Reuters rapporteras en våldtäkt in var 18:e timme. De flesta fall anmäls dock inte och rättsprocessen är långsam. Aktivister menar att regeringen inte gör tillräckligt för att säkra tryggheten för kvinnor och barn.

Enligt Reuters har den femåriga flicka genomgått operationer och vårdas på sjukhus. Hennes tillstånd uppges vara stabilt.