Kungen, passa dig för passformen

Publicerad 2012-04-25

Scoutbyxan – en kunglig modemiss

Ingen modekung På ett scoutmöte i Madrid förra veckan skådades en något annorlunda syn – kungen i jeans. ”Spontant skulle jag säga att jeansen är tre nummer för stora”, säger Aftonbladets modeexpert Nina Johansson.

Kungligt matchat i adligt blått, Carl XVI Gustaf!

Men se upp med passformen, ”Tjabo”.

– Det kanske är läge att låta sy upp en egen jeansgarderob, ­säger Aftonbladets modeexpert Nina Johansson.

Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia var förra veckan ­hedersgäster vid ett stort scoutmöte i Madrid. Kungen som är ­hedersordförande i World scout foundation deltog bland annat i deras styrelsemöte under be­söket på det 63:e World Baden-­Powell fellowship event.

En lycklig slump?

I blåjeans passade en avslappnad regent också på att besöka San Jorge scout camp.

– Oavsett om det är en lycklig slump eller inte, har han lyckats väldigt bra med att matcha blått med blått. Det är väldigt modernt. Han brukar vara klanderfritt klädd med en klassisk stil, säger Nina Johansson, Aftonbladets modeexpert.

Men:

– Spontant skulle jag säga att jeansen ser ut att vara tre nummer för stora. Det saknas bara att de är tio centimeter för korta. Det är ­typiskt för amerikanska män, som är de värsta jeansbärarna.

Läge att sy upp ny garderob

Hon tycker att kungens vanliga skräddare borde ta sig an monarkens privata garderob.

– Det här ser ut att vara från den privata samlingen, kanske ska de testa att sy upp en jeansgarderob? säger Nina Johansson.

Aftonbladets modeexpert Nina Johansson risar och rosar scoutkungens senaste outfit

Nina Johansson.

Gylf

Det ser lite komiskt ut när gylfen slutar så högt upp. Jag vet faktiskt inte om jag sett det förut. Kanske har han fått tag på ett par via en utförsäljning – eller på Blocket?

Midjehöjd

Han har hittat en lagom midjehöjd för sin ålder. Kungen är ju varken hipster, skejtare eller rocker och bör därför inte ha ett par för lågt sittande jeans. Men han lyckas ändå undgå att hamna i byxorna-uppe-i-armhålorna-träsket.

Passform

Ajdå. Tyvärr för den här modellen tankarna mot landet på andra sidan Atlanten. Amerikanska män är de som bär jeans sämst av alla. Kungen är tyvärr inte långt efter. Alldeles för pösigt och en modell som ger hjulformade ben. Hur tänkte du?

Färg

Klockren färg för säsongen. Här har kungen faktiskt hittat helt rätt. Det finns inget så hett som att matcha ton i ton i vår.

Längd

Han är i alla fall inte lik amerikanerna på det viset att jeansen är för korta. De är tvärtom lite väl långa. När byxorna hamnar i flera veck på skon, blir silhuetten pösig och inte så smickrande.