Sex sköts ihjäl vid rysk jaktbutik

Publicerad 2013-04-22

Sex personer dödades i ett skottdrama i ryska Belgorod på måndagen.

En man öppnade eld i en jaktbutik och dödade tre anställda, samt två förbipasserande, däribland en 14-årig flicka. Ytterligare en skadad tonårsflicka avled senare på sjukhus.

Polisen jagar nu den misstänkte mördaren.

Det var omkring klockan 14:00 lokal tid som gärningsmannen kom körandes i en mörk BMW i centrala Belgorod nära gränsen till Ukraina.

Enligt nyhetssajten Rt.com parkerade gärningsmannen sin bil utanför en jaktbutik och gick sedan in och öppnade eld.

Tre anställda i butiken sköts ihjäl innan han sedan gick ut på gatan och dödade ytterligare två personer, en av dem en 14-årig flicka.

Ytterligare en 16-årig flicka som skadades i skottdramat avled senare på sjukhus.

”Alla är döda”

Det är fortfarande oklart vad som ska ha fått gärningsmannen, 32-årige Sergey Pomazun, att öppna eld i butiken.

Rt.com skriver att det ska ha rört sig om ett rånförsök, men polisen vill inte spekulera i vad som kan ha drivit mannen till att genomföra dådet, skriver nyhetsbyrån AFP.

– Vi vet inte om det var en konflikt eftersom det inte finns någon som vi kan fråga; alla är döda, säger polisens talesperson Alexei Pomorov till AFP.

Tidigare dömd

Sergey Pomazun är känd av polisen sedan tidigare. Han bor i Belgorod, är tidigare dömd för brott och släpptes ur fängelse så sent som 2012, skriver AFP.

Polisen söker nu efter den misstänkte gärningsmannen runt om i staden. Han bil hittades tidigare i ett angränsande bostadsområde.