Kvinnan hittades död i sjö – nu åtalas en 40-årig man för mordet

Publicerad 2022-03-30

Kvinnan hittades naken och utsatt för våld i sjön Magelungen i södra Stockholm i slutet av juni i fjol.

Nu åtalas en 40-årig man för mordet på henne.

Han misstänks ha dränkt den unga mamman.

Det var den 22 juni som kvinnans livlösa kropp hittades i sjön. En person som gett sig ut på en simtur upptäckte kroppen i höjd med Ågestabron och slog larm till polisen.

Redan tidigt i utredningen inledde polisen en förundersökning om mord. Kvinnans kropp visade spår av våld och hennes väska, mobiltelefon och kläder var borta.

En 40-årig man greps och har sedan dess suttit häktad på sannolika skäl misstänkt för mordet.

– Min klient nekar till brott. I övrigt har jag inga kommentarer, säger hans advokat Anna Björklund.

Polisen gick ut med de sista kända bilderna på kvinnan, som tagits av övervakningskameror i Trångsunds centrum i Huddinge kvällen den 21 juni, i hopp om att få tips.

Syntes på kameror

Den 40-årige mannen och kvinnan, som hade någon form av relation, hade stämt träff med varandra den 21 juni, den sista kvällen hon sågs i liv. De ska båda ha synts tillsammans på övervakningskameror den kvällen enligt den bevisning som är listad i stämningsansökan.

Enligt åtalet som i dag väcktes i Södertörns tingsrätt framgår det att mannen misstänks ha tagit strypgrepp på kvinnan och hållit ner henne under vattnet tills hon drunknade. Motivet till mordet framgår inte i stämningsansökan.

Den mördade kvinnan, som var i 30-årsåldern, var en ensamstående mamma till ett barn och asylsökande. Hon har beskrivits som en skötsam person, där ingenting i hennes bakgrund kunnat förklara det som hänt henne. Hon kom till Sverige från Mongoliet med sitt barn 2015. Även den åtalade mannen är från Mongoliet.

Vittnen kommer att höras i rätten om kvinnan som beskrivs som levnadsglad. De kommer även att höras om hennes rädsla för vatten, att hon självmant inte skulle ha gett sig ut i sjön.

I sin jakt på tips om vad som kan ha hänt kvinnan gick polisen ut med de sista kända bilderna på henne. De togs av övervakningskameror vid Trångsunds station i Huddinge kvällen den 21 juni.

Kvinnan blev en av 14 kvinnor som 2021 mördades i Sverige av en man de hade eller hade haft en relation med. 24 barn förlorade sin mamma.