Uppgifter: Flyktmoped kopplade tonåringarna till dödsskjutningen

Publicerad 2022-10-08

Två tonårskillar misstänks ha utfört den senaste dödsskjutningen i Södertälje.

18- och 19-åringen kopplas till dådet genom teknisk bevisning och den återfunna flyktmopeden, enligt Aftonbladets uppgifter.

Killarna och mopeden fångades på övervakningskameror när de flydde från dödskjutning i Södertälje i torsdags, enligt Aftonbladets uppgifter.

Därefter drogs ett intensivt spaningsarbete igång för att hitta de misstänkta mördarna. Bland annat kopplades Nationella insatsstyrkan inledningsvis inledningsvis in, enligt uppgifter.

Efter ett larm från privatpersoner hittade polisen sedan killarnas flyktmoped parkerad vid ett flerfamiljshus på fredagen, knappt ett dygn efter skjutningen.

Med hjälp av teknisk bevisning på mopeden kunde polisen sedan spåra fordonet till de två misstänkta tonåringarna, enligt uppgifter.

Båda greps sent på fredagskvällen. Enligt källor ska polisen också ha gjort flera tillslag under natten som kan kopplas till utredningen efter skjutningen.

Här flyr de misstänkta gärningsmännen på moped.

 

90 gängmän bakom skräcken i Södertälje

 

Ej dömda för grövre våldsbrott

18- och 19-åringen förekommer båda i brottsregistret, där den ena mannen bland annat är dömd för rån. Däremot har ingen av dem dömts för något grövre våldsbrott tidigare.

Nu sitter båda anhålla som skäligen misstänkta för mord och mordförsök på en 19-årig man och en 16-årig pojke i Saltskog i Södertälje.

Enligt uppgifter ska de ha använt ett automatvapen vid skjutningen.

Åklagare Mikael Carlsson, som leder utredningen, säger att han inte utesluter fler gripanden i nuläget.

– Det är en stor utredningsresurs som är tillsatt. Det är mycket arbete som görs under helgen med dörrknackningar, många förhör som hålls, granskande av övervakningsfilmer och sedan har det gjorts en del beslag, säger han.

Polisen befarar fortsatt våldspiral

Torsdagens skjutning är den tredje dödsskjutningen inom loppet av en vecka i Södertälje. Totalt är det den femte skjutningen i staden på mindre än två veckor.

Polisen befarar också att det kommer ske fler hämndaktioner i Södertälje, enligt källor.

Polisinsats efter dödsskjutningen.