”Avrättning” på samma gata

Publicerad 2014-07-11

En man sköts ihjäl i mitten av maj i Backa.

Fredagens skjutning mot en ung man i Göteborg är inte unik. Över 30 skottlossningar har hittills ägt rum i Storgöteborg under året.

Ett mord som beskrivits som en avrättning inträffade på samma gata i maj.

Efter fredagskvällens händelse i stadsdelen Hisings Backa har 33 skottlossningar rapporterats i Storgöteborg under 2014, enligt Göteborgs-Posten.

En av de mer uppmärksammade skjutningarna var mordet på en 29-årig man, som beskrivits av polisen som gängledare. Han sköts ihjäl med omkring 30 skott på samma gata som fredagens skottlossning i Hisings Backa i mitten av maj.

Mordet har beskrivits som en regelrätt avrättning.

Skjuten och huggen

En man i 30-årsåldern dog av sina skador efter att ha hittats skjuten i en bil i samma stadsdel i juni. Han var barndomsvän till den mördade 29-åringen, enligt GP.

Ytterligare två män har skjutits ihjäl i Göteborg under maj.

En 19-åring hittades skjuten och huggen till döds i en lägenhet i Biskopsgården och ska ha mördats 1 maj.

Flera kulhål

En man i 40-årsåldern skadades så svårt att han avled efter att han hittats skjuten i en trappuppgång i Majorna i mitten av maj.

Tidigt på kvällen den 4 juni larmades polisen till Hisingen, där en man i 30-årsåldern hade skjutits. Mannen hittades skadad på en parkering, nära en Audi med flera kulhål. Händelsen liknar fredagens även genom att en man på moped sågs köra därifrån.

Där tror polisen att händelsen är kopplad till tidigare skjutningar.