Oklart om skjutningar i Stockholm hör ihop

Amanda Alvarsson/TT

Patrik Dokk/TT

Publicerad 2022-02-14

En man hittades på söndagskvällen skjuten i centrala Skarpnäck i södra Stockholm.

Det är ännu oklart om de två skjutningarna som inträffade i södra Stockholm i söndags kväll – då en person dödades – hör ihop.

– Vi tittar på om det kan finnas någon koppling, säger polisens presstalesperson Åsa Wallentin på måndagseftermiddagen.

En man i 20-årsåldern sitter anhållen, misstänkt för mord efter en söndagskvällens skottlossning i centrala Skarpnäck. Han misstänks för att ha skjutit en annan man i samma ålder med flera skott.

Ingen annan person har frihetsberövats i ärendet.

– Minst tio skott har skjutits, sade polisens presstalesperson Ola Österling till TT på söndagskvällen.

Den svårt skottskadade mannen fördes till sjukhus i ambulanshelikopter med livshotande skador, men avled strax efter ankomsten till sjukhuset.

Skott i närliggande Farsta

Larmet kom klockan 22.33 då polisen fick in flera samtal om skottlossning. Ett stort antal polispatruller samt hundpatruller deltog under natten i insatsen på flera platser i området.

På måndagsmorgonen hade avspärrningarna tagits bort, men poliser fanns ännu kvar på platsen.

Tidigare på söndagskvällen sköts en annan man, också han i 20-årsåldern, i benet i närliggande Farsta centrum, uppger polisen.

– Det finns inget som tyder att det finns ett samband, men vi kollar upp det givetvis. Vi tror dock att det kan röra sig om separata händelser, sade Jens Mårtensson, vakthavande befäl vid polisregion Stockholm, under natten till måndag.

På måndagseftermiddagen sade polisen att man fortfarande tittade på om händelserna hörde ihop.

Ingen gripen

Ännu vid 16.30-tiden på måndagseftermiddagen hade ingen gripits för skotten i Farsta. Den skjutne mannen var då vid liv, enligt polisens senaste uppgifter.

På Farstapolisens Facebooksida har polisen bett om att få in vittnesuppgifter.

– Nu pågår utredningsarbete i båda ärendena med flera olika åtgärder, säger polisens presstalesperson Åsa Wallentin på måndagseftermiddagen.