Blev fulla – vaknade med stulen pingvin

Publicerad 2012-05-02

Männen bröt sig in på Sea World, simmade med delfinerna och stal pingvinen Dirk.

När de vaknade upp med baksmälla dagen därpå släppte de ut pingvinen i ett vattendrag med tjurhajar.

I dag hölls rättegång mot de båda männen.

Likheterna med filmen "Baksmällan" är många. Men till skillnad mot karaktärerna i filmen vaknade Rhys Owen Jones, 21, och Keri Mules, 20, upp med en rädd pingvin i stället för en arg tiger.

Duschade pingvinen

I dag inleddes rättegången mot de två britterna, som för en månad sedan avslutade en blöt kväll ute med att bryta sig in på Sea World i Australien.

Männen simmade med djurparkens delfiner innan de kidnappade pingvinen Dirk. När de vaknade på morgonen och upptäckte pingvinen försökte de mata den med bröd och duscha den.

– De försökte på sitt bästa inkompententa sätt ta hand om den, säger försvarsadvokaten Bill Potts, som hade på sig en pingvin-slips i rätten enligt Brisbane Times.

Jones och Mules kom fram till att de inte kunde behålla Kirk, utan valde att släppa ut honom i ett närliggande vattendrag. Problemet är att vattendraget är fullt av tjurhajar, och Kirk riskerade att bli hajmat. Pingvinen räddades senare och återfördes helskinnad till Sea World.

"Drick mindre vodka"

Männens tilltag filmades av övervakningskameror och de åtalades för intrång, stöld och olovlig hantering av ett skyddat djur. Enligt Brisbane Times har männen författat en skriftlig ursäkt som överlämnats till Sea World och till den australiska allmänheten.

Domare Brian Kucks accepterade männens ursäkt och gav dem böter motsvarande drygt 7000 svenska kronor. Han konstaterade också att männen ska vara glada att de inte hamnade i isbjörnarnas hägn.

– Nästa gång ni festar kanske ni ska dricka lite mindre vodka, föreslog domaren.

I juni hålls en rättegång mot James Vasilj, 18, som endast åtalats för olovligt intrång.