Fick nej från banken – sedan mördade han fästmön

Uppdaterad 2022-08-25 | Publicerad 2022-08-24

Nils-Stefan Hansson var förlovad med den tre år yngre kvinnan.

Men mycket tyder på att han ville avsluta förhållandet.

Den 4 januari hittades hans fästmö knivmördad och nu döms han till livstids fängelse för mordet.

– Jag gör HLR med ena armen. Hon ligger bara här som en död spagetti.

Klockan är strax efter 18 den 4 januari då 54-årige Nils-Stefan Hansson larmar SOS från sin fästmös lägenhet i Kopparberg.

Han säger att han kommit hem till den lägenhet som de den senaste tiden delat med varandra och funnit henne död i hörnsoffan.

Utredningen kommer senare att visa att den 51-åriga kvinnan dödats med ett stort antal knivhugg och att hon troligtvis attackerades när hon sov i soffan. Mordvapnet i fråga hittas senare utkastat på taket till lägenhetshuset.

På mordvapnet fanns även Hanssons dna. Det har han själv förklarat med att han tidigare använt kniven för att skära bröd.

Något klart motiv till mordet har utredningen inte kunnat slå fast då 54-åringen nekar till brott.

Fick nej på banklån samma dag

Nils-Stefan Hansson döms till livstids fängelse för mordet på fästmön.

Både Hansson och den kvinna han mördade hade problem med alkoholmissbruk. Deras förhållande, som inleddes 2020, ska ha varit stormigt. De få vänner som kvinnan hade fick uppfattningen att det även stundtals var våldsamt.

Den 51-åriga kvinnan hade även blivit beroende av starka värktabletter efter en skada. Sms-konversationer mellan Hansson och henne visar hur han uppmanade henne att sluta med tabletterna. Andra konversationer, mellan Nils-Stefan Hansson och en vän till honom, visar hur han började tröttna på förhållandet och på att låna ut pengar till den nu döda kvinnan.

Hansson själv befann sig vid tiden för mordet i en ansträngd ekonomisk situation. Månaden innan ansökte han om flera banklån som han inte beviljades.

Det sista avslaget fick han samma dag som mordet inträffade.

Han hade även börjat surfa runt på olika dejtingsidor och ansökte om bostad på andra orter.

Nils-Stefan Hansson döms till livstids fängelse för mordet på sin fästmö samt för olaga hot och hot mot tjänsteman.

Den 51-åriga kvinnan är en av elva kvinnor som misstänks ha mördats under år 2022, visar Aftonbladets mångåriga granskning Dödade kvinnor.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln