15-åring anhållen efter ny skjutning – sköt mot fel lägenhet

14-åring satt på fri fot

Publicerad 2022-12-29

En 15-årig pojke har anhållits efter nattens skjutning i Gubbängen.

Över 20 skott sköts in genom en dörr – till fel lägenhet, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Polisen ska redan ha befunnit sig på platsen i ett annat ärende och kunde ta gärningspersonerna på bar gärning

Vid 23.30-tiden under onsdagskvällen greps två personer i samband med en ny skottlossning i Gubbängen. Flera skott ska ha avlossats mot en lägenhetsdörr i ett flerfamiljshus, enligt polisen.

Brottet inträffade samma dag som en annan skottlossning i Gubbängen. I det ärendet kunde polisen inte gripa någon, men man bekräftade att man hittat tomhylsor vid en misstänkt brottsplats.

Enligt uppgifter till Aftonbladet var en polispatrull på plats i Gubbängen under onsdagskvällen för att utreda den första skottlossningen. När den nya skjutningen inträffade kunde polisen höra skotten och snabbt ta sig till platsen. De misstänkta gärningspersonerna togs på bar gärning.

25 skott – mot fel dörr

En av pojkarna, en 15 årig pojke, har nu anhållits misstänkt för mordförsök, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande. Den andra, en 14-årig pojke, har satts på fri fot.

Under fredagen kommer åklagare ta ställning till om killen ska häktas eller inte.

Under natten var polis på plats för att utreda den andra skottlossningen. På bilder syns utredare undersöka ett vapen som låg slängt intill husväggen. Polisen har varit förtegen kring uppgifter om vapnet.

Totalt ska 25 skott ha avlossats mot flerfamiljshuset. Polisens teori är att gärningspersonerna sköt genom fel dörr, enligt uppgifter till Aftonbladet. Ingen kom till skada, uppger polisen.

Polisen utreder händelsen som mordförsök. En del i utredningen är att leta efter samband mellan den första och den andra skottlossningen, samt en explosion i den närliggande stadsdelen Farsta.

”En utredningsåtgärd som kommer göras är att personalen kommer titta på likheter och olikheter mot andra grova brott som skett i regionen” skriver polisen på sin hemsida i ärendet med explosionen.

Följ ämnen i artikeln