Aftonbladet är bäst på tv

Publicerad 2014-05-14

Aftonbladet har vunnit pris för bästa webb-tv på Inma Awards i San Fransisco.

I juryn sitter representanter från hela världens medier.

– Det är fantastiskt roligt, säger chefredaktör Jan Helin.

Priset delades ut tidig morgon, svensk tid, på Inma-galan i San Fransisco.

Chefredaktör Jan Helin var på plats för att ta emot utmärkelsen.

– Det är fantastiskt roligt. Sverige och i Skandinavien är väldigt långt fram i medieutvecklingen just nu. Det är en sak att vi tycker det, men ikväll har det blivit bekräftat att resten av världen ser det, säger han.

”Har stärkt Aftonbladets position”

Aftonbladet var nominerad i fyra kategorier i tävlingen som inbjuder medieföretag från hela världen. Tävlande i priset för bästa tv var bland annat 24sata från Kroatien och Wegener Media från Nederländerna.

"2013 inledde Aftonbladet den kanske mest självsäkra tv-satsning som något tidningsbolag någonsin gjort. Live-rapporteringen har stärkt Aftonbladets position som landets ledande nyhetskälla", skriver juryn i sin nominering.

”Stort tack till hela gänget”

Aftonbladets webb-tv når miljoner tittare varje år. Ett exempel var när president Obama besökte Stockholm i september, då Aftonbladets live-rapporteringar nådde 7,7 miljoner läsare och 1,6 miljoner tv-tittare.

Utöver live-sändningar sänds 17 enskilda program i Aftonbladet tv. Ett av dem, Brottscentralen, berömdes särskilt av juryn.

– Det är fantastiskt roligt att vi blir uppmärksammade i ett sådant här sammanhang. Stort tack till hela gänget som jobbar med tv, säger Jan Helin.