Här skjuter de vilt mot polisen

Publicerad 2013-04-24

Vittne fotade Boston-bombarna från egna sovrummet

Här skjuter polisen och Boston-bombarna vilt mot varandra, mitt i ett bostadsområde.

Andrew Kitzenberg blev ögonvittne till dramatiken, som skedde precis utanför hans hus.

– Jag är tacksam över att jag klarade mig oskadd, skriver han på sin hemsida.

Andrew Kitzbergen satt hemma i vardagsrummet framför datorn då han hörde skott ute på gatan.

– Då hade jag hade ingen aning om att jag skulle bevittna den största händelsen i landet, skriver Andrew Kitzenberg på sin egen hemsida.

När han tittade ut genom trodde han inte sina ögon.

– När jag tittade ut genom fönstret såg jag två personer tydligt bakom en SUV inblandade i en eldstrid, skriver Andrew.

Sprang upp till sovrummet

Efter att ha blivit vittne till flera skott sprang Andrew upp till sovrummet på tredje våningen för att komma en bit bort från skottlossningen. Samtidigt började han ta bilder med sin mobiltelefon.

På sin hemsida beskriver Andrew händelseförloppet i skottlossningen mellan bröderna Tsarnajev och Watertown-polisen bild för bild.

Bilderna visar hur bröderna Tsarnajev står bakom sin SUV och beskjuter Watertown- polisen. De springer sedan in i sin andra bil, en grön Buick, för att hämta mer ammunition.

Andrew beskriver hur en av bröderna springer mot polisen medan den andra hoppar in i SUV:en, vänder den om och börjar köra med accelererande hastighet mot barrikaden av polisbilar.

Medan den äldre brodern grips av polisen fortsätter SUV:en i hög hastighet och kraschar in mellan två polisbilar. Den försvinner därefter från platsen.

Andrew skriver på sin hemsida hur polisen, i samma stund som SUV:en kör iväg, springer fram till den gröna bilen och den plats där bröderna skjutit ifrån.

Hittade skotthål i väggen

På garageuppfarten till Andrews hus kraschade tidigare en polisbil, som står kvar med sönderskjutna rutor.

Polisen påbörjar sitt arbete och undersöker området. Samtidigt söker tungt beväpnade poliser efter den misstänkte Tsarnajev-brodern som lyckades ta sig därifrån.

– Efter skottlossningen hittade min rumskamrat ett skotthål som gått igenom en vägg och hans skrivbordsstol, skriver Andrew.

Andrew och hans rumskamrat evakuerades senare från huset och fick spendera en känslosam dag hos en granne längre ner på gatan.

– Jag och min rumskamrat är väldigt glada att det slutade bra och att vi klarade oss igenom en sådan hemsk händelse oskadda. En hemsk händelse som denna får en att förstå hur viktigt livet är och att du måste ta vara på varje ögonblick, skriver Andrew, och tackar för stödet från vänner och familj.