Hundägaren Sabine flyr raketerna – åker till landet

Firade nyår på toaletten förra året: ”Han bara skakade”

Av: Matilda Aprea Malmqvist

Publicerad:

Hunden Brasse blev rejält skrämd av en smällare förra året och har sedan dess varit livrädd för raketer. Nu flyr Sabine och hennes sambo med hunden till en stuga på landet.

– Tills de förbjuder fyrverkerier får vi fira någon annanstans, säger hon.

Laddar Live Upplevelse

Många hundägare vittnar om att raketerna förstör nyårsfirandet. Hundarna blir livrädda och de får spendera kvällen med att lugna sina fyrbenta kompisar.

Sabine, 26, bor i Säffle i Värmland med sin sambo och deras fyraåriga miniature american Shepherd, Brasse. Tidigare har hunden inte varit rädd för raketer men förra året blev han rejält skrämd när några barn busade med smällare i närheten av honom.

– Förra nyår spenderade vi på toaletten. Brasse satt och skakade och flämtade. Han vill inte ens ha godis vilket betyder att han var väldigt rädd, säger Sabine.

Brasse är annars inte rädd för höga ljud. Sabine tror att det är en kombination av det starka ljuset och det plötsliga ljudet som är orsaken till hundarnas rädsla.

– De kan inte lokalisera var det kommer ifrån.

1 av 2 | Foto: Privat.
Sabine och hunden Brasse åker ut till en stuga för att slippa nyårsraketerna.

Ser inte poängen med fyrverkerier

I år åker Sabine med sambo och hund ut i en stuga långt från raketer och smällare.

– Jag ser inte poängen med fyrverkerier längre. Har man hund och bor i stan förstår man verkligen problemet. Även äldre människor och personer som kommer från krigshärjade länder kan tycka att det är obehagligt.

Tills fyrverkerierna förbjuds kommer familjen fira någon annanstans.

– Det är tråkigt. Jag tycker att man kunde ha en ljusshow i stället. Många hundägare hade nog inte haft så mycket emot att man smällde bara en kvart på tolvslaget. Det är smällarna före och efter som man inte kan vara beredd på som är de värsta.

Publicerad:

LÄS VIDARE