Ville rädda ekorre - kraschade buss i träd

Publicerad 2013-08-31

Stort räddningspådrag i Göteborg

Tre personer fick föras till sjukhus med lindriga skador efter att bussen kört in i en skogsdunge.

Busschauffören ville inte köra på en ekorre - och väjde. Stadsbussen med ett 40-tal passagerare kraschade in i en skogsdunge. Ett stort antal ambulanser ryckte ut till platsen.

– Sex personer är förda till sjukhus med lindriga skador, säger Johnny Melander, pressjouren för bussbolaget Keolis.

Tjugo i åtta på lördagskvällen fick räddningstjänsten i Västra Götaland ett larm om att en stadsbuss i Göteborg hade kört av vägen. Ett stort räddningspådrag sattes igång med uttryckning av brandbilar, ambulanser och polis. Bussen, med nummer 40, var på väg från Angered till Hjalmar Brantingsplatsen och hade kört i diket vid Transportgatan. När räddningstjänsten kommit till platsen stod det klart att hela bussen, med ett fyrtiotal passagerare, hade försvunnit ned i ett skogsparti och kraschat mot en björk.

Ville rädda ekorre

Orsaken till avåkningen var en ekorre. Enligt polisen verkar busschauffören ha varit en sann djurvän.

– Han ska ha kört i tillåten hastighet men väjde för en ekorre, säger Henrik Sterner, biträdande vakthavandebefäl, polisen i Västragötaland.

Hade änglavakt

Det verkar som om busschauffören och passagerarna hade änglavakt. Några fick lindriga skador och flera chockades, men ingen ska ha blivit allvarligt skadad.

– Sex stycken är förda till sjukhus med lindriga skador, säger Johnny Melander, pressjouren på Keolis.

Johnny Melander uppger att busschauffören klarade sig utan fysiska skador men chockades. Han fick hjälp under kvällen genom stödsamtal.

Det är ännu oklart om busschaufförens manöver räddade livet på ekorren.