Skulle bygga om – fick bo i sin källare

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-03-03

Anlitade byggföretaget gick i konkurs två gånger: ”Vår mening är inte att lura folk”

De ville bygga ut för att barnen skulle få egna rum.

Resultatet: huset blev obeboeligt och familjen fick tränga ihop sig i källaren.

I kväll konfronteras det första fuskbyggarföretaget i TV 4.

BESVIKNA Familjen Lundberg Strider berättar om fuskbyggarna i programmet ”Fuskbyggarna” som sänds i tv i kväll.

Med hjälp av dold kamera avslöjar tv-programmet ”Fuskbyggarna” byggbranschens värsta klåpare. Familjen Lundberg Stider drömde om egna rum åt de två barnen. De anlitade företaget Elegant Bygg AB som de hittade på internet för att bygga till en våning på deras enplansvilla i Tyresö utanför Stockholm.

– Chefen var en av få som gav en vettig offert och verkade ambitiös, så till slut landade valet på hans företag, säger Pia Lundberg Stider.

– Jag åkte till och med hem till en av referenserna för att vara helt säker.

Valde att gå vidare

Efter ett par månader, när taket hade avlägsnats och huset stod insvept i plast, som dessutom visade sig läcka, gick företaget i konkurs. Sedan blev det bara värre och värre.

– Vi hade bara ett tält runt huset mitt i vintern, vi hade vattenläckor och sedan kom det här. Vi hade att välja på att gå vidare med den nya firman som företaget startade, eller bryta och börja om hela processen igen, säger Pia Lundberg Stider.

Familjen valde att gå vidare. I juni förra året gick även det nya företaget i konkurs. Då hade inget arbete skett på en månad och familjen bodde inträngd i källaren. Huset var inte mer än en kaosartad byggarbetsplats.

Startade nytt företag

Mannen bakom de konkursade byggföretagen säger till TV4 att hans mening inte är att lura folk. Mannen har i dag ett nytt företag, Stockholmskompaniet Elegant Bygg AB. En konkursansökan till det lämnades in i december förra året.