Markus Allard om Riks: ”En skitbra plattform att nå ut”

Publicerad 2023-06-29

Riksprofilen Markus Allard hatar Socialdemokraterna.

Det visar han med all önskvärd tydlighet när han beskriver partiet som ”förrädare, termiter, parasiter” som bekämpar allt som är gott.

– Ena veckan så beskrivs jag som till höger om Mussolini, och andra till vänster om Josef Stalin, jag kanske är där någonstans mittemellan, säger han själv.

 Markus Allard säger att hatet mot S springer ur hans ”blodröda hjärta”.

Har är inte sverigedemokrat, men är en av SD-kontrollerade sajten Riks mer framträdande profiler.

Markus Allard är en tidigare vänsterpartist och marxist som startade Örebropartiet som vuxit till en lokal maktfaktor med fem mandat i kommunfullmäktige och tre i regionen.

Som programledare för sitt eget program i Riks riktar han mycket fokus mot Socialdemokraterna, och döljer inte sitt hat mot partiet.

Ett klipp med titeln ”Så slår du ut sossarna i din kommun” ägnas åt att beskriva hur man infiltrera ett lokalt parti och kuppa sig till makten, där Allard menar att han tagit Socialdemokratiska kaoset i Botkyrka som förebild.

”De är förrädare”

I klippet leverar han en lång hattirad mot S:

– Du borde också hata Socialdemokraterna. Men på riktigt, inte ifrån nåt platt fjantperspektiv. Hata dem som de ska hatas. De förtjänar inget annat. De är förrädare, termiter, parasiter, de hatar allt som är gott och bekämpar allt som är rätt och riktigt. De är kaoset. Eländet. Förfallet. De bryr sig bara om sitt egenintresse, och de offrar allt för det. Allt.

För Aftonbladet utvecklar Markus Allard sin kritik, och menar att hatet springer ur hans ”blodröda hjärta” och att många miljoner i landet delar hans hat.

– Jag hatar dom ur ett rött perspektiv, för att de är förrädare. De gör allianser med gängkriminella. Det är ett så skamlöst jävla genomruttet dekadent äckligt parti, och vi måste börja prata om dem för vad de är. Det är vad jag tycker och det är jag helt öppen med, säger Markus Allard.

Vill ha genomslaget

Han fortsätter:

– De har sålt ut den svenska arbetarklassen på maktens altare. De har offrat allt, vidöppna gränser och noll kontroll. Det enda som spelar roll för dem är deras egna jävla löner och fallskärmar och det kortsiktiga politiska spelet. De har haft en särställning i svensk politik och det vore väldigt konstigt om du hittar någonting i litteraturen som berör svensk politik eller medial bevakning där Socialdemokraterna inte är det mest diskuterade ämnet.

Att framträda på SD-kopplade Riks har Markus Allard inga dubier kring.

Han tror inte att det avskräcker potentiella väljare att kalla politiska motståndare för ”förrädare, termiter och parasiter”.

– Det här landet har spårat ur nåt så djävulskt. Folk skjuts på löpande band, och vi i ska bli avtrubbade och acceptera det? Jag pratar inte som en överklasskärring från Södermalm som jobbar inom media, det stämmer. Jag har ett annat språkbruk och jag kommer inte ändra på det.

Att framträda på SD-kopplade Riks har Markus Allard inga dubier kring. Han hade inte tackat nej till en plattform ägd av Socialdemokraterna, om genomslaget hade varit lika stort.

– Jag behöver nå ut och i mitt program pratar jag om de ämnen jag tycker är relevanta, utan självcensur eller med den tonen man har i de politisk korrekta, av eliten accepterade, medierna. Det är en skitbra plattform att nå ut, säger Allard.

”Får svinga vilt”

Han har aldrig haft för avsikt att propagera för SD eller gå med i partiet.

– Jag är själv förvånad över att SD låter mig vara där, jag trodde de skulle klippa mig mycket tidigare. Jag får svinga rätt vilt, och det kommer man se om man tittar vad jag pratar om, att jag är väldigt kritisk mot Sverigedemokraterna och den här regeringen. Jag tycker den är för mesig i många frågor, speciellt kring bensinskatten och invandringen, som kanske slår rekord i år.

Riks ansvarige utgivare Dick Erixon har gett Markus Allard helt fria tyglar, och tycker att hans röst tillför något unikt i svensk debatt.

– Han kan gå rätt långt ibland, men han har en energi och ett perspektiv som behövs, säger Dick Erixon.

Ska man kalla politiska motståndare för förrädare och parasiter?

– Jag är inte alls för den typen av uttryck. Jag tycker det är bättre att man förklarar på vilket sätt man är kritisk. Men han är gästkrönikör och har fria tyglar i den rollen.