Fick inget jobb - hotade skjuta tio och sig själv

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-03-02

Mannen hotade att skjuta tio personer och sig själv.

Anledningen: Han fick inget jobb av Arbetsförmedlingen.

Den dramatiska händelsen inträffade på Arbetsförmedlingens kontor i Örebro vid tolvtiden i dag. Mannen, som var på besök på Arbetsförmedlingen i sällskap med sin hustru, tappade humöret när han inte erbjöds ett jobb.

Hotade skjuta tio och sig själv

Under utbrottet hotade mannen att skjuta tio personer och sig själv. Enligt kvinnan som mottog hotet ska mannen ha sagt att han skulle gå hem och hämta vapen och sedan återvända och ”skjuta ner några stycken”. Kontoret var då fullt av folk.

– Men det var inte sagt att det var just på Arbetsförmedlingen han skulle skjuta, säger vakthavande befäl Stefan Ekberg vid Örebropolisen till Nerikes Allehanda.

Lokalen utrymdes och stängdes

Mannen lämnade sedan Arbetsförmedlingen i sällskap med sin hustru. Så snart mannen hade gått larmade personalen polisen, utrymde lokalen och stängde kontoret.

– En medarbetare uppfattade ett hot och jag bestämde at vi skulle stänga så länge som vi inte kunde bedöma allvarligheten i det, säger länsdirektör Annika Lyttbacka till Aftonbladet.

Erbjöds samtalsstöd

Kvinnan som mottog hotet mår under omständigheterna bra och har erbjudits samtalsstöd.

– Allt talar för att vi öppnar i morgon igen om vi inte får några andra besked, säger Annika Lyttbacka som också säger att det är första gången arbetsförmedlingen i Örebro stänger på grund av ett hot.

Vet vem mannen är

På Arbetsförmedlingen vet man vem mannen är och har både hans namn och adress. Polisen har därför lyckats nå honom på telefon.

– Vi har kontakt med honom på telefon. Han ska komma in på stationen så vi kan reda ut det här, säger Stefan Ekberg vid Örebropolisen till Nerikes Allehanda.