”Bröllop är inne”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-01-16

Sugen på bröllop? Hitta den perfekta tårtdekorationen på helgens mässa. Foto: Colourbox

Har du drömt om och planerat varenda detalj av ditt bröllop sedan du var liten? Inte? I så fall kanske Sverige största bröllopsmässa kan vara något för dig.

”Allt om Bröllopsmässan” arrangeras för första gången i Stockholm och är tänkt att bli ett årligt återkommande event.

- Just nu är bröllop lite inne. Det snackas om kungabröllop och då blir det med ens lite hetare att gifta sig, säger Claes-Åke Hultin, projektledare för mässan.

Över hundra företag finns representerade på mässan som täcker in allt från svensexa till ringar, tårta, champagne, brudklänningar och smekmånadsresor.

- Tanken är att mässan inte bara ska vara till för de som går i giftastagen utan även för de som redan är gifta och som kanske vill ha en romantisk dag eller få tips om romantiska resor. Här finns också många förslag och idéer till den som ska förbereda en svensexa eller möhippa åt en kompis, säger Claes-Åke.

Från Slussen kommer mässbesökare, utan kostnad, att kunna åka limousine till Factory. Väl framme på mässan blir det bland annat modeshow av Joakim Petersson, champagnebar och tävlingar.

- Nu när det är lågkonjunktur så satsar många extra mycket på familjen och hemmet. Bröllop sparar man inte in på. Det är en milstolpe i livet för många, säger Claes-Åke.

Sofia Lundgren

Allt om Stockholm

2009-01-16

"You may kiss the bride"

Kungabröllop. När kungligheter gifter sig ökar intresset för bröllop. Foto: Scanpix/Arkiv